Ротердам. Най-малко 50 души бяха задържани, а двама бяха простреляни

...
Ротердам. Най-малко 50 души бяха задържани, а двама бяха простреляни
Коментари Харесай

ТАСС: След безредиците в Ротердам са задържани най-малко 50 души

Ротердам. Най-малко 50 души бяха арестувани, а двама бяха простреляни и ранени по време на митинги против рестриктивните мерки поради ковид в Ротердам, заяви нидерландската полиция, представена от TACC .

Специално поделение на органите на реда сега проверява от кого и при какви условия са употребявани огнестрелните оръжия. По-рано беше обявено, че по време на петъчните митинги на полицията се наложи няколко пъти да открие огън. Отбелязва се, че потърпевшите се намират в болница.

Както означават в правоохранителните органи, доста служители на реда са получили леки пострадвания, когато протестиращите са хвърляли камъни и фойерверки по тях. Няколко чиновници на реда с по-сериозни пострадвания са настанени в болница.

Към момента са арестувани над 50 души. „ Около половината от тях са малолетни “, оповестиха от полицията.

Демонстрация в петък вечер против рестриктивните мерки поради ковид в Ротердам прерасна в вълнения, в които участваха няколкостотин души. Те хвърляха камъни по полицията и стреляха с фойерверки в тяхна посока; най-малко четири полицейски коли бяха запалени. Протестиращите са недоволни от наложените от държавното управление ограничавания за ковид заради внезапното повишаване на броя на инфектираните и хоспитализациите, както и проектите на управляващите за въвеждане на така наречен 2G система, при която ще се издава единствено хигиеничен пропуск на хора, които са били заболели от Сovid-19 или които са били имунизирани, само че не и на тези, които имат негативен тест за ковид.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР