Ротацията на премиерите не е на всяка цена, коментираха министър-председателят

...
Ротацията на премиерите не е на всяка цена, коментираха министър-председателят
Коментари Харесай

Николай Денков и Бойко Борисов: Ротацията не е на всяка цена

Ротацията на министър председателите не е непременно, разясниха министър-председателят Николай Денков и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в обособени изказвания пред медиите. Двамата ще се срещнат през днешния ден, с цел да обсъдят детайлности към ротацията и целите в ръководството.

Според министър председателят ротацията би трябвало ще се случи и би трябвало да се случи, когато има ясни гаранции, че ще продължи работата по управническата стратегия, когато е ясно че България ще продължи да се развива като проевропейска страна, която поддържа главните европейски цели и се бори за увеличението на приходите и понижаване на неравенството.

" Така че в случай че можем да ги осъществяваме, ще има ротация. Ако не можем - няма да има ", посочи Денков.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посочи, че има убеденост, че ротацията ще се случи, само че всеки ден чува " нови и нови искания ".

" Нищо в този живот не е непременно, в това число и ротацията. Имаме съглашение, подписано. Аз имам убеденост, че ротацията ще се случи, само че всеки ден слушам нови и нови искания. Затова връщам тематиката към регулаторите - за какво не бяха заменени когато имаше болшинство, за какво не бяха заменени толкоз години ", попита Борисов.

В отговор на журналистически въпрос министър председателят Николай Денков отговори, че кабинетът " Петков " не е сменил регулаторите, защото е свален предварително от власт и не е имал времето за това.

Николай Денков посочи, че към момента няма закрепен състав на Министерски съвет след ротацията, а имената ще бъдат оповестени, когато има единодушие по тях. Той удостовери само, че ще бъде вицепремиер и отхвърли да разяснява кое министерство ще поеме преди да е подготвен целия проектосъстав на кабинета след ротацията.

Денков отбрани министърът на спорта Димитър Илиев и неговите заместници. От своя страна Бойко Борисов също изброи министерствата, чиято работа утвърждава.

" Министерството на превоза, на районното развиване и благоустройството, на стопанската система, на образованието, на културата - работят доста добре, тъй че има работещи министерства. Затова казахме - когато имаме разбор и седнем да приказваме, тогава ще ви каже. Тя не е непременно ротацията и всичко останало. Мандатът, естествено, че ще е на ГЕРБ. Нали не си представяте да вървим с празен мандат? " разяснява Борисов.

Посещението в Съединени американски щати

Бойко Борисов разяснява и идното пътешестване на премиера и министри в Съединени американски щати като предизвести представителите на изпълнителната власт да не си приписват заслуги на Народното събрание.

" Това, което трябваше да се направи, с цел да има сполучливо посещаване, го свършихме в Народното събрание и предизвестявам сътрудниците да не си приписват това, което ние свършихме в Народното събрание - и нуклеарните реактори, и поддръжката въоръжена за Украйна, и измененията в Конституцията. Това е всичко. И се надяваме като отидат, да го чуем там. Ние сме във фантастични връзки със Съединени американски щати - фантастични и неслучайно огромни компании завоюваха толкоз търгове. Няма неприятно да се върви в Съединени американски щати, само че да се върви през седмица, вместо тези контракти да се подписват в гранитна зала от министър председател, министри, членове на комисии? ", разяснява Борисов.

Министър-председателят Николай Денков съобщи, че отива на посещаване в Съединени американски щати, изпълнявайки отговорностите си на министър председател и дефинира като неприемливо да му се желае доклад за нещо, което още не се е случило.

" От позиция на работата на една страна, е недопустимо да се разпитва къде и по какъв начин ще върви някой. Намирам за изцяло неточно да се афишира авансово такава информация - това е вътрешна преписка, и да се желае доклад за нещо, което още не се е случило.

При състояние, че явно се прави опит да се блокира със клюки и внушения едно такова пътешестване, явно, че някой желае да му попречи. Кой е той - дано да забележим. Отивам в Съединени американски щати да показва целите на България, резултатите, които са реализирани до момента. Когато се осъществя тази командировка и когато се върна, ще се доклада " сподели Денков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР