Ротаракт-Русе кани русенци на 15-и март от 11:30 часа в

...
Ротаракт-Русе кани русенци на 15-и март от 11:30 часа в
Коментари Харесай

Даряват две устройства за контролиране на телесната температура на болницата в Русе

Ротаракт-Русе кани русенци на 15-и март от 11:30 часа в дворът на УМБАЛ „ Канев “ за финалът на дарителската акция

Официалното предаване на две устройства за управление на телесната температура на болничното заведение в Русе, които ще намерят изгода в три отделения.

Преди година началникът на поделение „ Педиатрия “ в УМБАЛ „ Канев “ доктор Ева Цонкова се обърнала с молба за потребност от устройство за управление на телесната температура особено за отделението. Необходимостта се е появила поради разликата във възрастта на пациентите, защото децата употребяват характерни консумативи и не могат да бъдат разграничени с другите отделения. доктор Цонкова споделя, че за последната година 150 случая са имали потребност от сходни услуги в процеса на лекуване, главно деца към 2-годишна възраст.

На 15-и март ще се подари на поделение „ Педиатрия “ машина с комплект консумативи. Настояще УМБАЛ „ Канев “ разполага с едно сходно устройство за управление на телесната температура, което се употребява при лечебният развой в Клиника по „ Ортопедия и травматология “. Към момента предоставените данни от експертите са, че при постъпилите за интервенция 1800 пациента годишно - 500 случая имат потребност от сходно устройство за предварителна защита на нежелана хипотермия.

Устройството се оказва незадоволително, защото се споделя и с отделението по „ Обща, гнойно-септична, детска и еднодневна хирургия “, където за последната година са постъпили 2500 пациенти за оперативно лекуване, от които 700 са имали потребност от устройство за управление на телесната температура. За това в дарението е планувано още едно устройство, което още веднъж да се употребява сред двете отделения с нужният брой консумативи.

Устройството за управление на телесна температура е предопределено за стопляне при хирургични процедури с разнообразни степени на трудност, с което се реализира наблюдаване, попречване и лекуване на нежелана хипотермия, подобрявайки качеството на препоръчаните медицински услуги и здравето на пациентите Проектът ще се осъществя и с присъединяване на Ротари клуб Русе и Ротари клуб Русе – Дунав.

За осъществяване на тази идея, трите клуба посветихме поредност от събития за набиране на средства. Заповядайте на церемонията по подаяние.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР