Ротаракт клуб София Витоша–Изгрев организира за 7-ма поредна година най-мащабния

...
Ротаракт клуб София Витоша–Изгрев организира за 7-ма поредна година най-мащабния
Коментари Харесай

Засадете дръвче с Green Week Project

Ротаракт клуб София Витоша–Изгрев провежда за 7-ма поредна година най-мащабния си план Green Week Project. Това е по този начин наречената „ зелена самодейност ” на клуба, която e ориентирана към възстановяване на изискванията на живот в градска среда, възобновяване и поддържане на парковите пространства посредством засаждане на дървета. 

Ротаракт клуб София Витоша-Изгрев дава начало на зелената концепция през 2012-та година, когато взаимно с други 3 клуба от София засаждат 4 брези в столична градина. Оттогава самодейността се разраства и доближава до страни като Гърция, Румъния, Сърбия, Непал, Индия, Франция и Аржентина. Благодарение на тази поддръжка, досега са засадени над 1000 дървета в страната и чужбина. Проектът към този момент обгръща всички Ротаракт клубове на територията на страната.

Тази година се предвижда да бъдат засадениа още повече нови дръвчета в Южен парк, паркът на Военна академия и междублоково пространство в кв. „ Разсадника ”,  гр. София. Специално за акцията в София ще дойдат и съмишленици от Ротаракт клуб Тревизо, Италия.

Всеки, който припознава зелената концепция, може да се включи в нея на 14 април (събота) от 10.00 ч. в трите местоположения. За повече информация следете фейсбук страницата на плана.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР