Роскосмос е разработил проект на електростанция, която ще предава слънчева

...
Роскосмос е разработил проект на електростанция, която ще предава слънчева
Коментари Харесай

Роскосмос разработва електростанция за Земята от Космоса

Роскосмос е създал план на електростанция, която ще предава слънчева сила на Земята   от Космоса, заяви РИА Новости.

Планира се създаването да обезпечи регулярно доставяне с различна електрическа енергия на трудностъпни - островни, планински и северни региони на Земята, без значение от атмосферните условия и време на денонощието, а по този начин също и д предава сила на други галактически апарати за планово зареждане при положение на спешни обстановки. 
Два метеорита летят към Земята
Два евентуално рискови метеорита се доближават към Земята, оповестява The Sun, базирайки се на данни на НАСА. Първият от тях - 2013 Y...
Прочети повече
Комплексът на електростанцията ще се състои от две елементи: галактическа и наземна. В Космоса ще бъде ситуиран предаващ модул- безпилотен галактически транспортен съд с повърхност 70 кв. м. Той ще натрупва слънчева сила и ще я предава на Земята. На повърхността ще бъде ситуиран приемащ модул - система антени, получаващи слънчева сила по лазерен канал, който ще я преобразува и популяризира. 

Предаването на сила от станцията на Земята е допустима с минимални загуби, освен това слънчевите панели, ситуирани в Космоса са в пъти по-енергоефективни, от тези, които работят на Земята.

В открития Космос потенциалът на потребното деяние на потреблението на слънчевата сила е десетки пъти по-голям. Енергията може да бъде преобразувана в лазерен лъч и с минимална загуба на сила да бъде предадена на Земята. Тази разработка е прелестна опция на термоядрената енергетика, счита инж. откривателят Мария Баркова.

Космическата електростанция ще бъде снабдена с ръководещо устройство, което ще разреши уравновесено да се разпредели силата. 
Астрономи откриха гигантска екзопланета, 10 пъти по-тежка от Слънцето
Една от най-големите планети, засичана в миналото, се движи в голяма орбита към две звезди с обща маса, надвишаваща 10 пъти тази на С...
Прочети повече
Електростанциите ще бъдат ситуирани на слънчево-синхронни орбити с надолнище 82, 90 и 98 градуса. 

Още от КОСМОС:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР