Росен Плевнелиев и Деси Банова са вдигнали нова резиденция край

...
Росен Плевнелиев и Деси Банова са вдигнали нова резиденция край
Коментари Харесай

Дворецът на Плевнелиеви - колкото 40 тристайни апартамента

Росен Плевнелиев и Деси Банова са вдигнали нова резиденция край Банско. Тя се намира в прилежащото село Баня, известно с целебните си минерални води. От документите се вижда, че планинското им имение се намира в местността Рудина и се простира на внушителните 2374 квадрата.

Състои се от общо 3 постройки. Мащабите на парцела са колкото на 40 тристайни жилището по 60 квадрата, в каквито всеобщо живеят българите. Строежът е лишил няколко години, само че е съвсем финализиран. Предстои басейнът на имението на Плевнелиев и Банова да бъде екипиран с минерална вода, за което към този момент ви съобщихме. За задачата до него ще се построява занапред чисто нов тръбопровод. Процедурата се води от някогашната синоптичка през нейната компания „ Десислава Банова “ ЕООД, записана през 2017 година и с финален разгласен оборот от 226 000 лева през 2021 година

Чрез сдружението тя е подала аявление в Басейнова дирекция „ Западнобеломорски регион “ за водовземане на минерална вода от Сондаж №6 на находище „ Гулийна баня “ в разложкото село за зареждане на планувания от нея басейн. Той е външен, вид „ топило “, с размер 30 куб. м и ще се цялостни със свежа, а не предходна през отоплителна система минерална вода. Банова-Плевнелиева е поискала топилото да се обновява всекидневно със свежи води в количество до 10% от главния му размер. В настояването ѝ написа още, че водата би трябвало да е 32 градуса. Тъй като тя извира при 58 градуса, ще се постанова Плевнелиеви да я смесват с тръбопроводна питейна вода за постигане на нужната ѝ температура. Молбата на Деси преди броени дни е била утвърдена от локалната администрация и се чака напълно скоро строителните действия по басейна да продължат по проект.



Старото имение се оказа прекомерно тясно за порасналата фамилия

Че някогашният президент и половинката му си градят дворец в тузарското село Баня стана ясно още преди време, когато персонално Плевнелиев пусна заявление да смени статута на земеделската земя, която притежаваше, на такава, годна за градеж. На ексдържавния глава не му се наложи да чака дълго и не щеш ли планът му за фамилна вила за отдих е стигнал чак до построяването на външен басейн. Любопитна детайлност е, че в съседство на бъдещата им резиденция с Деси е бившето имение на Росен Плевнелиев, което той продаде през 2017 година за 550 000 евро на изтъкнат предприемач. Първата му къща, която ползваше с някогашната си брачна половинка Юлияна, беше част от затворен и строго охраняван комплекс в селото.

Към момента до имота на Плевнелиеви се стига по черен път, само че най-вероятно след довеждане докрай на строителството те ще се погрижат и по този въпрос. Според прогнозите на локалните новата къща на Плевнелиев ще е още по-луксозна от предходната най-малкото поради това, че ще разполага с басейн. Баня е измежду обичаните места за отдих на политика, който още в зората на връзката си със синоптичката постоянно я водеше в първокласен хотел там. Вероятно те ще употребяват вилата в подножието на Пирин целогодишно, като само през лятото ще отскачат до имението в Гърция. То обаче към този момент е благосъстоятелност на децата на Плевнелиев, въпреки той да има право да го употребява.

Росен и Деси са родители на общ наследник Йоан, а от някогашната си жена той има двама пораснали синове – Асен и Павел.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР