Росен Христов: България ще загуби милиарди, ако не усвои газа

...
Росен Христов: България ще загуби милиарди, ако не усвои газа
Коментари Харесай

Росен Христов: България ще загуби милиарди, ако не усвои газа по договора с „Газпром“


Росен Христов: България ще загуби милиарди, в случай че не усвои газа по контракта с „ Газпром “. Към момента страната ни е употребила една трета от количеството.

Ако България не усвои 3 милиарда куб метра газ по контракта с „ Газпром “ до края на годината, може да си стигне до арбитраж и до наказания на стойност милиарди левове, разяснява енергийният министър Росен Христов.

Към момента страната ни е употребила една трета от количеството. Въпреки това, министърът съобщи, че договарянията с „ Газпром “ ще бъдат възобновени, в случай че не се откри газ на по-изгодна цена и акцентира, че синьото гориво от Русия е второто най-евтино след азерското.



„ Имаме контракт, който, в случай че не осъществим, изискуем наказания от милиарди. От друга страна по този контракт може да получим газ, който е един от най-евтините сега. И ние това нещо го слагаме на въпрос дали да го използваме или не. Разбирам че има геополитика, само че стопанската система си е стопанска система – да не ги смесваме “, споделя той.

Росен Христов инспектира през днешния ден край Хасково работата по завършването на интерконектора Гърция-България. Той е поканил на работно посещаване сътрудниците си от Гърция и Румъния през идната седмица.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР