Рони О‘Съливан е един от шестимата претенденти за спечелване на

...
Рони О‘Съливан е един от шестимата претенденти за спечелване на
Коментари Харесай

О‘Съливан сред номинираните за Спортна личност на годината във Великобритания

Рони О‘Съливан е един от шестимата кандидати за продобиване на премията за Спортна персона на годината във Англия на BBC за 2022.

„ Ракетата “, който изравни Стивън Хендри по брой международни трофеи със седем по-рано през годината, се причислява към гимнастичката Джесика Гадирова, футболистката Бет Мийд, състезателката по кърлинг Ив Мюирхед, играча по крикет Бет Стоукс и лекоатлета Джейк Уайтман в листата с номинирани. Победителят ще бъде разгласен на гала на следващия ден, 21 декември.

О‘Съливан изравни Хендри в Крусибъл през май. Той стана най-възрастният международен първенец в историята, побеждавайки Джъд Тръмп с 18-13 във финала. Рони е номер 1 в международната класация и има трофеи на Шампион на първенците и Хонконг Мастърс. Докато той от време на време наподобява незадоволително прочувствено завързан към снукъра, „ Геният от Чигуел " показа пред BBC Sport: „ Омразата-любовта не произлиза от ненавист към играта, постоянно съм обичал снукъра – просто от време на време разочарованията ми излизат на бял свят и наподобява по този начин като че ли спортът към този момент не ми е тръпка. Но това постоянно се е случвало, тъй като не съм играл по метода, по който съм желал да играя “.

Нападателката на Англия Мийд може да бъде водещият претендент за оценката. Тя завоюва „ Златната обувка “ и бе избрана за Играч на шампионата при триумфа на „ лъвиците “ на Евро 2022. Мийд вкара шест гола и приключи с пет асистенции в конкуренцията, като остана подгласничка на Алексия Путелас в битката за „ Златната топка “.

Стоукс изведе Англия до победа на Т2 Световно състезание. 18-годишната Гадирова пък завоюва злато в последния ден на Световното по спортна гимнастика, като взе още сребро в отборното и бронз в многобоя. Тя е едвам петата британка, която е международна шампионка в самостоятелното. Мюирхед изведе женския отбор на Англия до златото в кърлинга на Зимните игри в Пекин през февруари, до момента в който Уайтман стана международен първенец на 1500 м в Юджийн.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР