Рони О'Съливан разкри интересни подробности за подготовката и нагласата си

...
Рони О'Съливан разкри интересни подробности за подготовката и нагласата си
Коментари Харесай

Рони О'Съливан: Бях изнуден да участвам на Световното по снукър


Рони О'Съливан разкри забавни детайлности за подготовката и настройката си за Световното състезание по снукър в " Крусибъл ", което стартира стремително с рекордно бърза победа с 10:1 над Тепчая Ун-Ну. Следващото му затруднение е Дин Дзюнхуей, с който имат доста топла връзка през всичките години край зеленото сукно.

" Тепчая в нито един миг не предложи равнището, на което знаем, че е кадърен. Това улесни задачата ми, само че към момента трябваше да вкарам топките, тъй че съм удовлетворен. През последните две седмици упражнявах сносно на инстинска снукър маса за мачове. В последните няколко години преди шампионатите правех много демонстративни дуели и трябваше да се нагодявам към изискванията на всяко едно място. Така и не бях имал същинска подготвителна конюнктура, която да наподобява на формалните мачове. Сега имах опцията да упражнявам в доста хубаво оборудване и да се слага в условия като на същински мач. Играта се трансформира в такива случаи и усетих, че има удари, които извършвам по-различно, с цел да се нагодя към професионалната маса.

Нямаше смисъл да отстранявам повече от две седмици подготовка за Световното, тъй като можеше да го анулират два дни преди началото му. По-важното беше да намеря подобаващата конюнктура и да упражнявам качествено. Това не ти дава гаранции, че ще се оправиш добре, само че усилва възможностите ти.

 " Крусибъл " зове: Рони О'Съливан завоюва най-бързия мач в историята на Световното по снукър
Без аудитория за мен е доста по-лесно да се отпусна и да се движа свободно в близост. Не споделям, че почитателите ми пречат. Честно казано, на който и да е различен шампионат нямам проблем с това, само че просто в Шефилд е извънредно с напрежение в това отношение. Затова и не желаех да играя в " Мастърс ", тъй като има спомагателни медийни отговорности, доста жлъчка и други неща, които се изискват от мен. Тези неща ги няма в 90% от другите шампионати в календара. На този стадий от кариерата ми желая да играя по-дълго, даже и да спечелвам по-малко, в сравнение с да спечелвам повече и да играя в по-малко шампионати - другояче бих бил отегчен.

Затова съм решил да вземам участие в шампионати, където мога да се любувам на престоя си. Никога не съм се наслаждавал на Световното, нито пък на " Мастърс ", никога. Горе-долу бях изнуден от спонсорите и сътрудниците ми да вземам участие на Световното състезание. Така че става въпрос за напъните на целия екип.

Преди COVID-19 планирах да дойде в Шефилд в деня на мача ми и да не оставам по-дълго от нужното. Дотук стигам с двучасово пътешестване с трен, което е доста прелестно. Щях непрекъснато да се прибирам сред мачовете, тъй като не мога да претърпявам да заставам тук. Винаги ми е било прекомерно изискващо и натоварващо, тъй че трябваше да намеря метод да го направя търпимо за себе си. Сега нещата са разнообразни, тъй като е доста по-спокойно, само че въпреки всичко ще се прибера у дома, тъй като е хубаво да си у дома.

Възможно е да забележим снукър на по-високо равнище, тъй като го няма напрежението от почитателите в залата. Ще бъде нещо като подготвителна сесия сред двама доста положителни играчи. Но се нуждаем от аудитория за атмосфера, изключително на Световното състезание. Ще бъде най-странно за индивида, който завоюва купата, тъй като ще би трябвало да чества пред празни трибуни.

Сигурно с Дин ще създадем прекрасен мач, нека и двамата да се представим на равнище. Той игра доста добре в първия си дуел, аз също се показах много стойностно. Ще бъде хубаво за феновете ", приключи О'Съливан.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР