Роналд Куман се завръща на поста национален селекционер на Нидерландия

...
Роналд Куман се завръща на поста национален селекционер на Нидерландия
Коментари Харесай

Роналд Куман се завръща като селекционер на Нидерландия

Роналд Куман се завръща на поста народен селекционер на Нидерландия от 1 януари 2023 година. Новината бе публично доказана от футболната федерация на страната. Куман напусна поста през 2020-та, с цел да поеме Барселона, а на мястото му бе назначен Франк Де Бур.

След това последният бе сменен от Луис ван Гаал след края на Европейското състезание през предходната година. Преди два дни някогашният управител на Манчестър Юнайтед обаче разгласи извънредно неприятната вест, че страда от нападателна форма на рак на простатата. Ван Гаал ще води тима на финалите на Световното състезание в края на годината, само че по-късно ще се отдръпна. Вече е ясно, че от 1 януари 2023 година мястото му ще бъде заето от Куман.

Бившият треньор на Барселона би трябвало да води „ лалетата “ на Европейското състезание през 2024 година, както и на Мондиал 2026. Поне подобен е проектът с днешна дата, защото договорът му е до тогава.

" Преди малко повече от година и половина сигурно не напуснах холандския народен тим поради някакво неодобрение. Престоят ми беше добър, резултатите бяха положителни и връзките ми с играчите бяха положителни. Скоро ще продължим по този път “, съобщи Куман във връзка оповестяването на новината.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР