Ромският барон Мишо Щерионов, известен като Пандурито, ще излезе на

...
Ромският барон Мишо Щерионов, известен като Пандурито, ще излезе на
Коментари Харесай

Ромският барон Пандурито получи голям подарък от Темида и...

Ромският барон Мишо Щерионов, прочут като Пандурито, ще излезе на независимост единствено след няколко месеца. Това стана ясно след решението на Специализирания углавен съд, който утвърди съглашението сред Щерионов и спецпрокуратурата.

Пандурито се призна за отговорен по обвиняване за изнудване и макар че то е в изискванията на рисков рецидив, получи присъда под планувания в закона най-малко от 5 години. Така един от босовете на бургаската циганска махала „ Кумлука “ ще лежи в пандиза 1 години и 6 месеца и ще би трябвало да заплати 2 500 лева санкция.

Щерионов обаче е зад решетките от средата на март и не е изключено да се озове още веднъж на независимост напълно скоро, написа Флагман.бг.

Припомняме, че на 14 февруари т. година тежковъоръжени маскирани служители на реда блокираха ромското гето, с цел да арестуват един от тарторите в махалата – Пандурито. Срещу него имаше съществени съмнения за лихварски схеми, а самият той признава в правосъдната зала, че е давал пари назаем на доста хора, само че не против рента.

В последна сметка, против него е повдигнато обвиняване само за изнудване. Остават недоказани и подозренията за проведена незаконна група (ОПГ), поради които делото е пратено в профилирания съд.

Според материалите по процеса при започване на март Пандурито заплашил Хакъ Хакъ, че в случай че не му даде 40 000 лева или къщата си, ще го убие. Преди това ромският необут дал назаем 25 000 лева на Хакъ, който му бил комшия.

Хакъ твърди, че цяло лято плащал по 4 000 лева, само че заемът му не намалял, защото Щерионов смятал това единствено за рента, не и за главница, която си оставала все същата. Ромският необут очаквал за 25-те хиляди лева да му върнат вкупом 40 000 лева

След като първото предизвестие не дало резултат, няколко дни по-късно Пандурито още веднъж навестил съседа си и заплашил, че ще го убие.

„ Ще ви избия! Ще ви заколя! Теб ще убия, а на майка ти ще избода очите “, крещял Щерионов на Хъкъ и старата му майка.

Пандурито има присъда за тежко закононарушение. През 2013 година той получи 3 години и 6 месеца като главатар на ОПГ за трафик на бременни дами.

Щерионов имал добре създадена скица и е продавал по 20 хиляди евро бременни циганки в Гърция. За незаченали ромки цената била на половина. Само за експорт на цигански деца цените варирали според от възрастта и пола.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР