„Choose Love“ дава на rom-com напрегнат интерактивен обрат

...
Романтиката за млади и възрастни би изглеждала като благоприятен жанр
Коментари Харесай

Романтиката за млади и възрастни би изглеждала като благоприятен жанр за периодичните приключения на Netflix в интерактивността, позволявайки на зрителите да вземат решения за главния герой и дори да изберат човека, когото биха искали да видят тя да избере. И все пак „Избери любовта“ напряга разказа, за да пасне на трика, в специален, който не прави услуга на централния герой, като я кара да се състезава през триото ухажори, внезапно в живота й.

Netflix се е занимавал с тази технология и преди със смесени резултати, включително интерактивните „Black Mirror“ и „Unbreakable Kimmy Schmidt“ специални през последните години. Изборите – неща като „добра новина“ или „лоша новина“ – имат начин да доведат до същия неумолим край, което прави идеята за решаване на изхода от любовен четириъгълник интригуваща, поне на пръв поглед.

Уви, „Choose Love“ отхапва поне още една опция, отколкото може спокойно да дъвче, като същевременно принуждава своята много търсена протагонистка Ками Конуей (Лора Марано, ветеран от Disney Channel, вече пораснала) към поредица от непривлекателни избори които варират от непостоянни до непостоянни до смътно жестоки.

Обръщайки се често директно към публиката, Ками започва със среща с четец на карти Таро, който я предупреждава, че ще й бъде даден шанс да избира измежду трима мъже, което звучи невероятно, като се има предвид, че в момента тя има дългогодишна връзка с приятеля си Пол (Скот Майкъл Фостър), човек, който е толкова синхронен с нея, че са непобедим тандем за вечер на игра.

 Jordi Webber, Avan Jogia и Scott Michael Foster са трите опции в интерактивния rom-com "Choose Love." Джорди Уебър, Аван Джогия и Скот Майкъл Фостър са трите опции в интерактивния rom-com „Избери любовта“. С любезното съдействие на Netflix

Накратко (наистина много кратко) обаче, Ками е изкушена от завръщането на гимназиалния пламък, който избяга, Джак (Джорди Уебър) и британската рок звезда Рекс (Аван Джогия), с когото моментално кликва, докато върши работата си като звуков инженер.

Така обичайната криза на средната възраст (нека потърсим онова старо гадже във Facebook!) се превръща в експлозия на гняв в средата на 20-те години, която заплашва да накара Ками да изглежда като малко плитък глупак, което честно казано не променя чак толкова много дали зрителят избира тя да каже на Пол за Джак.

Тъй като rom-coms също обикновено са доста ясни за това какъв е „правилният“ резултат, най-забавното, което човек може да изпита, докато гледа „Choose Love“, донякъде садистично, е като постоянно насочва Ками в това, което се чувства като грешна посока, и гледа филма опитайте се да коригирате нейния егоизъм.

Тези, които имат време, могат да си поиграят с решенията на Ками (форматът позволява на зрителя да се върне назад и да ги преразгледа), но е трудно да си тръгнете да се чувствате напълно удовлетворени. Най-вече специалните предложения напомнят, че колелата, необходими за сглобяването на този вид упражнение по избор на приключение, макар и теоретично интригуващо, рядко отговарят на привлекателността на добре разказана история.

Що се отнася до това дали „Избери любовта“ изобщо си струва да се занимаваш, въпреки че е интересно да се види къде се намира състоянието на техниката по тази бръчка в момента, този избор също е в крайна сметка твой.

Премиерата на „Choose Love“ е на 31 август по Netflix.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР