Романтична любов e обвързване, което не познава граници, дори отвъд

...
Романтична любов e обвързване, което не познава граници, дори отвъд
Коментари Харесай

Любов и обвързване - имат ли общо бъдеще?

Романтична обич e обвързване, което не познава граници, даже оттатък гибелта. Тя е необуздана пристрастеност, напълно съучастничество за всевъзможни пакости, птича ария, свещи, меко осветяване, леко вяла, само че влизаща под кожата мелодия на любовта, влюбена двойка, която се държи за ръце, обмисляйки замяна на буйни обети и мощна лоялност. Това допустимо ли е? Или си е чиста проба химера?
Прочетете още
Ето по какъв начин си представяме идеалната обич или по-скоро живота с съвършен сътрудник, в случай че съществуваше подобен. Неограничената романтика обаче е невъзможна и чакането да ни се случи ни сблъсква единствено с горчиви разочарования. Докато гибелта ни раздели? Дали? Най-добре е да се научим още веднъж да се влюбваме и да оставим настрани сантименталните показа, които сме усвоили от детството посредством приказките. Сбогом на идеализацията на любовната връзка

Вярата в постоянството на сантименталната обич има антураж от съюзнически концепции, които е добре да бъдат преразгледани. Кои са главните измежду тях?

Любов от пръв взор: Ако разберем любовта, в действителност ще разберем, че това възприятие изисква време, с цел да се развие. Може да почувствате привличане или предпочитание към даден човек от пръв взор, само че любовта изисква изминаването на времето, с цел да разкрият тези качества на индивида насреща, които заслужават да бъдат обичани, с цел да сътвори взаимно и обогатяващо задоволство.

Да си влюбен, е друга фраза, която чуваме (и казваме) постоянно. Въпреки това етапа на въодушевление, или лимеренция, не може да се поддържа дълго. Основната причина е, че не е адаптивна нито на физиологично равнище (постоянна промяна), нито на социално-личностно равнище (в последна сметка ще пренебрегнем и изпуснем доста от протичащото се към нас, като мислим за нашия обичан или за това, че сме с него).

Истинската обич би трябвало да е като приказка: Пепеляшка е добра история. Хубава е и метафорична, само че зад нея се крие вреден разумен силует. В действителния живот очарователният принц и красивата принцеса ще имат смесени функции и най-вероятно ще открият, че изискванията им на живот са толкоз разнообразни, че доста пъти ще зародят спорове.

Добрите мъже ремонтират къщата и положителните дами перат облеклата: За благополучие, започнахме да осъзнаваме и да се борим против тези твърди стандарти, свързани с пола. Вместо това би трябвало да подчертаем характерността и равенството, главните стълбове на една връзка.

 

Източник: mila.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР