Романът на Георги Господинов Времеубежище“ оглави класацията на най-слушаните аудиокниги

...
Романът на Георги Господинов Времеубежище“ оглави класацията на най-слушаните аудиокниги
Коментари Харесай

„Времеубежище“ оглави класацията на най-слушаните аудиокниги в България след номинацията за „Букър“

Романът на Георги Господинов „ Времеубежище “ оглави класацията на най-слушаните аудиокниги в България, откакто бе селектиран в късия лист за най-престижната интернационална премия, давана за съответна творба - Booker International. Според данните на платформата Storytel творбата, което звучи с гласа на артиста Владимир Пенев, заема първото място за две следващи седмици. „ Времеубежище “ е и измежду десетте най-слушани книги на български език от началото на годината.  Сериозен интерес измежду българската аудитория провокира и аудио версията на романа на Георги Господинов „ Физика на тъгата “, прочетен от самия създател.

Георги Господинов е първият български публицист, номиниран за премията „ Букър “. Отличието се връчва годишно от 1969 година насам и е най-важното събитие в литературния и издателски свят. Лауреати са били Салман Рушди, Маргарет Атууд, Казуо Ишигуро, Джулиан Барнс. Победителят тази година ще бъде разгласен на следващия ден, 23 май. Принос за номинацията на „ Времеубежище “ има и преводът на Анджела Родел.

„ Радвам се, че към този момент имаме книга на български език, номинирана за Международния Букър. И откровено се надявам това да открехне вратата към последващи български създатели. Винаги съм вярвал, че значимите неща за света могат да бъдат казани и от литератури на по-малки езици “, показа Георги Господинов особено за Storytel.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР