Романът Чудовището“ на Владимир Зарев се очертава да бъде литературното

...
Романът Чудовището“ на Владимир Зарев се очертава да бъде литературното
Коментари Харесай

Издателят Стойо Вартоломеев: „Чудовището“ е книгата на...

Романът „ Чудовището “ на Владимир Зарев се обрисува да бъде литературното събитие на 2019 година, съобщи издателят Стойо Вартоломеев на представянето на книгата в книжарница „ Хермес “ във вторник вечерта. Пловдивската книжарница се оказа тясна за феновете на изтъкнатия публицист. Вартоломеев, който е и редактор, го дефинира по следния метод: „ Чудовището “ е разказ за старостта, която настава, и за младостта, която не желае да си тръгне “.

Написах разказ за една страшна трагична обич. Един човек, който е обичал единствено себе си, внезапно потъва в една невъзможна обич. Това е любовта на един възрастен, доста умел, зрял, леко безсрамен публицист към една млада умна и красива журналистка. Тя се намесва в живота му по метод, по който той схваща, че има някаква машинация “, повдигна завесата Владимир Зарев.

Любопитно е прозрението на създателя, че Антихристът към този момент е слязъл тук на земята. „ Вярвам, че Антихристът е събитие и това е интернет. Интернетът ни вкарва в един виртуален фиктивен свят.

Навсякъде виждате хора, които са се вторачили в своите телефони и пишат цялостни нелепости. Хората не се следят един различен, тъй като, колкото и да звучи неуместно, към този момент се опасяват един от различен. Интернет унижава и унищожава любознанието у индивида “, добави Зарев.

Вартоломеев показа, че първоначално книгата, която е издадена от " Хермес ", му е напомнила на „ Страданията на младия Вертер “ на Гьоте - с доста възторг и страст. По-нататък развръзката на книгата го е препратила към различен класик - Достоевски. След представянето Зарев раздаде подписи на десетките си фенове под тепетата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР