Роман Сафиулин прикова погледите към себе си в началото на

...
Роман Сафиулин прикова погледите към себе си в началото на
Коментари Харесай

Изненадата е факт: Световният №163 изхвърли Циципас на четвъртфиналите в Марсилия!

Роман Сафиулин прикова погледите към себе си при започване на сегашния сезон, откакто на ATP Cup изненада всички с отличното си показване като втора ракета на тима на Русия. През днешния ден обаче той реализира най-голямата победа в кариерата си, откакто пречупи топ поставения на АТР 250 шампионата в Марсилия Стефанос Циципас, освен това в поредни сетове - 6:4 6:4. Така международният №163 откри място на своя първи полуфинал на АТР конкуренция, където го чака дуел против Феликс Оже-Алиасим или Иля Ивашка.

Още от откриващите минути на срещата руснакът успяваше да устои на темпото, налагано от първия подложен, и паритетът в резултата се резервира до 2:2. Тогава обаче Сафиулин сложи напрегнат подаването на своя съперник след серия от отлични ретури и се снабди с три следващи брейкбола, вторият от които узакони първия пробив в дуела, отишъл в сметката на по-нискоранкирания тенисист. Великолепното показване на квалификанта продължи и той затвърди брейка си със сервис гейм на нула, а оттова насетне не разреши нито секунда спад в равнището си, с цел да прибави дебютната част към своя актив.

Във втория сет представителят на Русия продължи да бъде извънредно нападателен на ретур, което му носеше редица благоприятни условия за осъществяване на пробив. Въпреки това Циципас показва страхотна борбеност и избави цели 9 брейкбола в първите си две подавания, преди да съобщи сервиса си при десетия късмет и още веднъж да изостане с ранен пробив. От своя страна, Сафиулин бе хладнокръвен на начален удар, като до края на срещата не разреши на съперника си даже да се приближи до брейкбол и по този начин се поздрави с крайния триумф.

What a performance
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР