Рома спечели и втория мач от четвъртфиналите на Лига Европа

...
Рома спечели и втория мач от четвъртфиналите на Лига Европа
Коментари Харесай

Рома довърши Милан в италианския сблъсък в Лига Европа

" Рома " завоюва и втория мач от четвъртфиналите на Лига Европа против " Милан " - този път с 2:1 като хазаин, по този начин с общ резултат 3:1 е полуфиналист. За попадане за трета поредна година на край на евротурнир " вълците " ще спорят с шлагера на клубния футбол " Байер " (Леверкузен).

Другият полуфинал опълчва " Олимпик " (Марсилия) и " Аталанта " (Бергамо). Двубоите са на 2-и и 9 май, а финалът на 22 май.

" Рома " поведе с попадение на Джанлука Манчини в 12-ата минута, а в 22-ата Пауло Дибала усили задатъка на 2:0. Домакините останаха с човек по-малко в 31-ата минута поради пряк червен картон за Зеки Челик, който извърши жестоко нарушаване.

Въпреки това " Милан " стигна единствено до един гол, откакто направи куп пропуски. В 85-ата минута Матео Габия оформи крайното 1:2.

Друг италиански отбор - " Аталанта " (Бергамо,) съумя да преодолее любимеца за трофея в тази фаза " Ливърпул ", въпреки че загуби с 0:1 на собствен терен. Натежа резултатът от първия дуел - 3:0.

Мохамед Салах откри от дузпа още в 4-ата минута, " Ливърпул " притисна противника си, само че до края на полувремето не съумя да вкара втори гол. Малко след почивката " Аталанта " върна салдото на силите на терена, а от един миг бе и по-добрият тим, като пропусна най-малко да изравни.

" Байер " (Леверкузен), който стана първенец на Германия в неделя, продължи забележителния си рейд без загуба на всички фронтове този сезон - 1:1 като посетител на " Уест Хем " и 3:1 общ резултат. Поражението бе близо, но Фримпонг изравни в 89-ата - това е следващ дуел, в който " аспирините " отърваха кожата в края.

Полуфиналът сред " Рома " и " Байер " (Леверкузен) ще бъде повтаряне на този от 2023 година, когато италианският тим продължи напред, само че отстъпи във финала против " Севиля ".

" Олимпик " (Марсилия) преодоля португалския " Бенфика " след победа с 1:0 (1:2 в първия мач) след постоянното време и продълженията и 4:2 при дузпите.
ПАОК и Кирил Десподов отпаднаха в Лигата на конференциите
Българското присъединяване в евротурнирите завърши. На препълнения си стадион " Тумба " в Солун ПАОК с Кирил Десподов падна с 0:2 от " Брюж ", който бе спечелил и първата среща - 1:0.

Българският национал стартира като титуляр и бе заменен в 71-ата. А белгийският отбор доминираше и справедливо е на полуфинал, където ще срещне " Фиорентина ".

Италианският тим прескочи с доста компликации " Виктория " (Пилзен) - 2:0 след продължения (0:0 в първата среща).

Другата полуфинална двойка е " Астан Вила " - " Олимпиакос " (Атина). И двата тима минаха през дузпи в четвъртфиналните реванши.

Последният британски тим в евротурнирите бе на път да бъде изхвърлен, губеше с 0:2 от " Лил " във Франция (2:1 в първия мач). Вкара гол в края, с който стигна до продължения и дузпи, като при тях се наложи с 4:3.

Отново скандални изяви против французи имаше аржентинският вратар Емилиано Мартинес, който предизвикваше противници и почитателите на домакините. Получи и жълт картон - при 11-метровите удари, породил доста полемики, защото бе вторият му в мача. Но не бе изпъден, заради обстоятелството, че картон в постоянните 90 минути не се брои, в случай че съдията вдигне подобен и при дузпите.

Авторитети в съдийството припомниха това предписание, което не се знае от доста хора, тъй като рядко може да се види използването му.

" Олимпиакос " пък избави гръцката чест в доста сложен тест против " Фенербахче ". Резултатът в първия мач в Пирея бе 3:2, а " фенерите " стигнаха до 1:0 нощес. Така и край Босфора се играха продължения, а крайният победител бе решен с дузпи.

След поредност от вратарски спасявания " Олимпиакос " взе връх с 3:2 и ще се изправи на " Астън Вила ". И в този шампионат полуфиналите са на 2 и 9 май. Финалът е на 29 май.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР