Рома отпадна от Купата на Италия след позорна загуба с

...
Рома отпадна от Купата на Италия след позорна загуба с
Коментари Харесай

Шокиращ провал за Рома насред Олимпико

Рома отпадна от Купата на Италия след позорна загуба с 1:2 от Кремонезе. Отборът на Жозе Моуриньо очевидно подцени противника и си заплати. Кремонезе е най-слабият отбор в Серия " А " и няма победа след 20 изиграни кръга, само че в шампионата за националната купа отстрани поредно Наполи и Рома, а на полуфиналите ще се изправи против Фиорентина.

Последните дни за Рома минаха под знака на абсурда към Николо Дзаниоло. Италианският национал не беше продаден и остава в тима, само че не е ясно дали скоро ще се възвърне доверието на Жозе Моуриньо. Срещу Кремонезе от състава отсъстваха и контузените Тами Ейбрахам и Леонардо Спинацола. Андреа Белоти стартира на върха на офанзивата, а зад него действаха Лоренцо Пелегрини и младият Кристиан Волпато. В средата на терена късмет от първата минута получи още един младеж - Бенямин Тахирович.

Старши треньорът на Кремонезе Давиде Балардини пусна в предни позиции Сирил Десерс и Феликс Афена-Гиан, който пристигна в отбора точно от Рома. След изтърпяно наказване в халфовата линия се завръща Чарлс Пикел, а новото попълнение Пабло Галдамес е измежду запасите, дружно с голмайстора Давид Окереке, който през уикенда вкара красиво попадение във вратата на Интер.

В началните минути отбраната на гостите се оправи при няколко статични положения, изпълнени от Пелегрини. Тахирович имаше късмет да открие резултата след центриране на Браян Кристанте, само че Мухамаду Сар съумя да избие. В един миг от първото полувреме Кремонезе взе самодейността и в 27-ата минута получи дузпа за нарушаване на Руи Патрисио против Десерс. По-големият провинен обаче беше Мараш Кумбула, който загуби топката. Десерс не сбърка от бялата точка и даде преднина на отбора от Кремона.

Белоти за следващ път беше изцяло неосезаем, а отбраната на Рома продължи да прави необяснимки неточности и нямаше да е изненада, в случай че гостите бяха вкарали и втори гол до почивката. Публиката на " Олимпико " също се изнерви и стартира да реагира яростно при всеки неприятен пас на " вълците ". В добавеното време на първата част Рожер Ибаньес изиска дузпа за задържане от неприятелски защитник, само че след намесата на ВАР съдията Микаел Фабри даде сигнал за завършек на полувремето.

На почивката Моуриньо смени цели четирима от своите футболисти - Кумбула, Манчини, Кристанте и Волпато. Вместо тях се появиха Крис Смолинг, Никола Залевски, Неманя Матич и Пауло Дибала. В състава на гостите пък Окереке и Емануеле Валери замениха нападателното дуо Десерс и Афена-Гиан. 

Ентусиазмът на Рома бързо беше охладен. В 49-ата минута Ибаньес се подхлъзна и изпусна Окереке, който незабавно центрира в наказателното поле към Пикел. Пръв до топката обаче стигна Зеки Челик, който си вкара автогол. Стефан Ел Шаарауи имаше опция да понижи, само че на два пъти стреля неопределено. Тами Ейбрахам се появи в 57-ата минута и малко по-късно уцели гредата.

Стражът на Кремонезе Сар избави воле на Пелегрини, а Дибала не съумя да върне интригата от директен свободен удар. Голям пропуск направи и Крис Смолинг. Макар и притиснати в половината си, гостите проведоха рискови контри. Най-често Окерке създаваше проблеми за бранителите на Рома и в няколко обстановки единствено шансът избави " джалоросите " от трето попадение във вратата им. 

В четвъртата от добавените пет минути Белоти беше изтърван в наказателното поле и върна интригата. До края обаче оставаха единствено секунди и " вълците " не можаха да създадат нищо повече. Отборът на Моуриньо ще продължи да преследва място в топ 4 на Серия " А ", а Кремонезе ще играе на полуфиналите за Купата на Италия за първи път от сезон 1986/87.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР