Рома на Алфонсо Куарон и Студена война на Павел Павликовски

...
Рома на Алфонсо Куарон и Студена война на Павел Павликовски
Коментари Харесай

Рома и Студена война в битка за чуждоезичния Оскар

Рома на Алфонсо Куарон и Студена война на Павел Павликовски попаднаха в разширения лист с номинации на Американската кино академия в чуждоезичната категория. Присъствието на двете заглавия в топ 9 не е изненадващо. За страдание, пътят към статуетката на българската лента Вездесъщият и родната копродукция Дивата круша, която бе препоръчана за наградата от Турция, завърши.

Сред останалите филми, които остават в борбата за чуждоезичния Оскар, са Birds of Passage (Колумбия), The Guilty (Дания), Never Look Away (Германия), огромният победител от Кан Shoplifters (Япония), Ayka (Казахстан), Capernaum (Ливан) и Burning (Южна Корея). Неотдавна президентът на Академията Джон Бейли призна, че се надява да приравни смисъла на категорията с „ най-хубав филм “.

„ Един от акцентите, върху които работим, е да създадем чуждоезичната категория по-видима, да й придадем по-голямо значение. За мен тя е толкоз значима, колкото и тази за най-хубав филм, тъй като показва най-престижните заглавия от целия свят”, изясни той. Кои заглавия ще попаднат в листата с номинации ще разберем публично на 22 януари.

Междувременно въпросът с водещ на идната гала, която ще се състои на 24 февруари, продължава. След като за позицията кандидатства актьорския състав на комедийното шоу Saturday Night Life, опция да застане на сцената вижда и артистът Джон Леджънд.

Въпреки че е на мнение, че това е „ неблагодарна работа “, той не изключва опцията да води 91-ите оскари дружно със брачната половинка си Криси Тийгън. Според ABC, които подсигуряват телевизионното лъчение на премиите, моментът за избор на водещ е просрочен.

Това би означавало, че предлагането на Академията да остави церемонията без титуляр на сцената, ще се сбъдне. До тук се стигна, откакто Кевин Харт се отдръпна от позицията, откакто почитатели показаха недоволството си от остарели негови хомофобски изявления в Туитър.

Източник: Монитор
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР