Ром от Видин купи "Ален мак" Безимотен ром от видинското

...
Ром от Видин купи "Ален мак" Безимотен ром от видинското
Коментари Харесай

Гол като пушка ром върти 49 фирми

Ром от Видин купи "Ален мак "

Безимотен ром от видинското село Синаговци се оказа притежател на 49 компании, регистрирани в София и две обезлюдени смолянски села. Едно от сдруженията бушон е с адрес в село Чамла, където от години няма нито един гражданин. През 2009 година Чамла нашумя, когато Васил Божков посредством своя компания стартира да изкупува земите на обезлюденото село.

Кметицата на Мугла Даниела Кубинска, която дава отговор и за Чамла, е сюрпризирана, че някой може да е записал адреса на компанията си в изоставеното от години село. 

Според Търговския указател обаче " ТСР-07 " ЕООД е с адрес на ръководство в село Чамла, като спектърът  от действия е извънредно необятен. Фирмата е записана през 2011 година от Светослав Любенов Тренев. Неин шеф преди броени месеци обаче става Людмил Красимиров Петров. Проверка в комерсиалния указател обаче демонстрира, че видинският ром е изпечен предприемач. Той е притежател или шеф на 49 компании, като 19 от тях са с адреси на ръководство в друго смолянско село - Киселчово. В портфолиото му влизат и знаковите преди години пловдивски сдружения " Ален мак България " и „ Ален мак козметикс “. 

Многобройните компании, на които е шеф младият видинчанин, лъсваха при рутинна инспекция на прокуратурата. 

Обвинител от Варна предявява иск пред Окръжния съд там да се приключи сдружение „ Луай Трейдинг “ ЕООД - благосъстоятелност на палестински жител, живеещ в Бейрут (Ливан), тъй като повече от три месеца е без шеф. Делото обаче бива пренасочено към Смолянския областен съд, тъй като в това време въпросното сдружение се урежда с началник в лицето на Людмил Петров, който мести седалището от Варна в село Киселчово. Едноличен притежател на въпросното сдружение е компанията „ Торади Петрос “ ЕООД, на която шеф също е Петров.

  " Делото ми бе разпределено по инцидентен принцип. Възложих инспекция на органите на Министерство на вътрешните работи, с цел да установим дали е действителен адресът на ръководство, установихме свързаността на лицето като шеф на 49 сдружения в страната и го потърсихме, с цел да разберем дали развива активност. Оказа се, че по данни на негови близки Петров е напуснал страната. Съдът пък реши да не заличава сдружението, защото няма в действителност правна причина за това, тъй като то има шеф. Но за мен буди съмнение легитимността на това сдружение, както и съществуването на толкоз доста сдружения на едно лице, още повече с регистрация в село Киселчово, където няма улици и номерации и това, което е посочено като номера, не съществува. Проверката на полиция на място не откри да има седалище сдружението ", сподели зам. окръжният прокурор на Смолян Недко Симов. Той съобщи, че занапред следва да реши какви правни дейности да се подхващат по случая, само че несъмнено има подозрение за легитимността на активността на сдруженията.

В Киселчово живеят едвам 20 души по лист. Фирми на Петров са били регистрирани на ул. Първа №3, каквато в никакъв случай не е съществувала, изясни кметът на прилежащото село Могилица Милко Кисьов. Той дава отговор и за Киселчово. В кметството непрекъснато дошли писма от съдилища и данъчни за четири компании и кметът ги прибирал, защото знаел, че в обитаемото място няма човек с въпросното име.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР