Ролята на НЕК е да произвежда толкова ток, колкото трябва

...
Ролята на НЕК е да произвежда толкова ток, колкото трябва
Коментари Харесай

Красимир Дачев към НЕК: Няма губещ монополист

Ролята на НЕК е да създава толкоз ток, колкото би трябвало на страната, а не да пуска веднъж доста, веднъж - малко , тъй като прави неестествен недостиг. Това съобщи пред Нова телевизия Красимир Дачев - ръководител на борда на шефовете на " Свилоза " АД и на " Група Технология на металите Ангел Балевски Холдинг ", който е член на Управителния съвет на БТПП.

" Не споделям, че го вършат в действителност или от нелепост, само че ние сме явления . В света няма такова животно, както нашия монополист, който е губещ ", сподели Дачев.

Той прикани да му бъде даден образец с губещ монополист в света. То се губи от това, че или доста крадеш, или си доста малоумен, сподели Дачев.

По думите му работодателите не престават да упорстват за оставката на шефа на НЕК Петър Илиев за несправяне .

" Не може в един ден да събереш повече от 3 млн. липсват 400 мегавата. Един блок от тези ТЕЦ-ове, които той е спрял авансово. Защо - никой не може да каже и се постанова незабавно да пуска другите. Той споделя, че незабавно събира парите от всички и ги дава в два-три. Не знам диспечерите на кого са споделили да изключи и да включи, само че този развой не е инцидентен, той се ръководи ", сподели представителят на БТПП.

Дачев се надява от енергийното министерство да вземат ограничения.

Припомняме, на 9 май работодателите изпратиха отворено писмо по тематиката до министър-председателя Бойко Борисов, вицепремиера Томислав Дончев и министъра на енергетиката Теменужка Петкова с искане за инспекция на НЕК, КЕВР и ЕРП-тата. По проблема е сезирана и прокуратурата.
 НЕК дава отговор на работодателите
НЕК дава отговор на работодателите

Каква е обстановката на контролирания пазар и осъществяване на отговорностите на НЕК ЕАД

На идващия ден ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев съобщи, че пазарът на ток за бизнеса е манипулиран . " При подобен НЕК на нас не ни трябват врагове, не ни би трябвало конкуренция ", съобщи шефът на АИКБ. Тази позиция споделят още БСК, БТПП и КРИБ. Работодателите желаят освен оставката на управлението на Националната електрическа компания (НЕК), само че и преструктуриране на сдружението.

От КЕВР оповестиха, че ръководителят Иван Иванов е поскал подробна информация за подписаните покупко-продажби през този интервал във всички сегменти на борсовата търговия от изпълнителния шеф на Българската самостоятелна енергийна борса ЕАД (БНЕБ) Константин Константинов.

В отговор на обвиняванията от НЕК обявиха, че съблюдават закона .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР