Ролята на жените в бизнеса, обществения живот и политиката нараства

...
Ролята на жените в бизнеса, обществения живот и политиката нараства
Коментари Харесай

Третата линия на метрото ще спестява 90 хил. тона вредни емисии

Ролята на дамите в бизнеса, публичния живот и политиката нараства през последните годините. В обстановка, в която има демографска рецесия вие сте образец за всички младите дами, които желаят да имат сполучлива професионална кариера и в това време да отгледат своите деца. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова по време на среща с Дамския клуб, оповестиха от пресцентъра на Столична община. " Столичната община продължава да влага в израждането на детски градини. Построихме над 90 нови здания, а до края на годината следва да отворят порти 3 детски градини ", сподели още Фандъкова.

" Най-голямото предизвикателство за нас е опазването на чистотата на въздуха. Отговорните дами са тези, които могат да оказват помощ за намиране на по-широка социална поддръжка за въвеждане на съответни ограничения, огромна част, от които са непопулярни. Основните замърсители са автомобилният трафик и битовото отопление " , уточни столичният кмет и напомни, че още през 2011 година Общината е създала стратегия за възстановяване чистотата на въздуха.

" С построяването на третата линия на метрото ще спестяваме 90 хиляди тона нездравословни излъчвания " , уточни още Фанъдкова. " Възложихме на Българска академия на науките да създаде Система за ранно предизвестяване за замърсяване на въздуха с фини прахови частици и от през днешния ден данните ще се разгласяват на уеб страницата на Столичната община. Поискахме повишен надзор над колите и закупуваме газ-анализатори, които ще предоставим на „ Пътна полиция “ към Столична дирекция на вътрешните работи. Водим диалози с Министерството на околната среда и водите за създаване на стандарт за качеството на горивата и с Министерството на обществените действия за даване на ваучери за отопление с екологични горива. Имаме създаден план за обезпечаване на печки с екопелети ", изясни още Фандъкова.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР