Ролята на Алексей Петров за стъкмяването на коалицията е абсолютно

...
Ролята на Алексей Петров за стъкмяването на коалицията е абсолютно
Коментари Харесай

Мария Габриел: Ролята на Алексей Петров за коалицията е абсолютно никаква

Ролята на Алексей Петров за " стъкмяването " на обединението е безусловно никаква. Това са клевети и внушения, които очевидно целят да има в общественото пространство тематика, която не разрешава да се води спор по значителните проблеми. Това съобщи в ефира на Нова телевизия вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

По думите й не е имало предложения към Алексей Петров за пост в политиката. Габриел изясни, че там, където е имало промяна на имена, това е направено от парламентарните групи, които поддържат държавното управление.

" Много би ми се желало, хората, които приказват тези неща, да не ги дават като мотив за трупане на политически актив. Преговорите за съставянето на това държавно управление се случиха пред очите на българите. Мисля, че до момента не е употребен по-прозрачен и открит метод. Имаме съображение да кажем, че кабинетът работи, дава непоклатимост и това очевидно не се харесва на всеки ", сподели още вицепремиерът.

И добави, че чака президентът Румен Радев да одобри оставката на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

" Уважавам президентската институция и считам, че България сега може единствено да завоюва, в случай че в действителност сме обединени. Защото повече от всеки път България е част от развой, в който в целия свят се случват извънредно интензивни неща. Не би трябвало да изоставяме. Трябва да кажа, че разговорът с президентската институция, аз персонално го имам и за мен той е доста значим ", изясни Мария Габриел.

Тя посочи, че за момента няма информация дали някогашният следовател Петър Петров, прочут като Петьо Еврото, е умрял в Обединените арабски емирства.

" Очакваме отговор от Генералното ни консулство в Дубай. В момента в който го получим, той ще бъде обществен ", сподели още вицепремиерът.

Мария Габриел разяснява и шпионския скандал с тримата българи във Англия.

Сигурността е общо предизвикателство и грижа и с Обединеното кралство. В тази връзка правя оценка позитивно това, че способените служби и управляващи в България са били в течение на следствието още през цялото време, съобщи тя.

В отговор на въпрос за това, че двама от арестуваните ни сънародници са били членове на секционна изборна комисия, Габриел прикани да се резервира успокоение, с цел да може следствието да даде резултат и чак тогава да се вършат заключения.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР