Rolls Royce Silver Shadow от 1974 г., принадлежал някога на

...
Rolls Royce Silver Shadow от 1974 г., принадлежал някога на
Коментари Харесай

Верка Сердючка продаде за € 325 000 лимузината на Фреди Меркюри

Rolls Royce Silver Shadow от 1974 година, принадлежал в миналото на Фреди Меркюри, беше продаден на търг на „ Сотби’с “ в Лондон за 286 250 паунда (над 325 000 евро), заяви китаристът на Queen Брайън Мей в персоналния си уебсайт. Автомобилът е закупен преди няколко години от украинския актьор Андрий Данилко, прочут със театралния си персонаж Верка Сердючка, който е огромен почитател на групата и в началото има желание да сътвори към него огромна галерия или даже музей на Queen в Украйна. Войната в района обаче трансформира проектите му и той взема решение да продаде на аукцион лимузината на Фреди и да подари всички доходи на фондацията Superhuman Center за основаването на профилирана болница в западния украински град Лвов за реконструктивна хирургия, психическа поддръжка и рехабилитация за хора, ранени по време на спора в Украйна. Болницата ще отвори порти при започване на пролетта на 2023 година и ще оказва помощ на украински герои от войната и цивилни да възстановят здравето си. Събраната сума ще способства и образованието на лекари в областта на протезирането на крака.

Солистът на Queen Фреди Меркюри купува лимузината през 1979 година, само че в никакъв случай не я е управлявал персонално, а е употребил услугите на водач, защото до края на живота си именитият артист не е имал шофьорска брошура. В този Rolls Royce Silver Shadow се е возила и Монсерат Кабайе, с която Меркюри записва „ Барселона “ за олимпийските игри в каталунската столица. След гибелта му през 1991 година Ролс-Ройсът става благосъстоятелност на сестра му Кашмира, която през 2013 година го продава. Тогава тя получава за него едвам 85 000 евро.

Сайтът News.ru прецизира, че точно Данилко е купил лимузината през 2013-а, само че по този начин и не съумява да я вкара в Украйна заради проблеми с митническото освобождение и от самото начало колата е била в Лондон.

Украинският артист комик и артист Верка Сердючка е последният прочут притежател на возилото. От аукционната къща, която не е начислила такси и комисиони за договорката, осъществена за добра идея, не разкриват кой е купувачът на лимузината на Фреди. Първоначално заложената цена за нея е била 20-30 000 лири стерлинги.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР