Ролинг стоунс приключиха в сряда турнето си по случай 60-та

...
Ролинг стоунс приключиха в сряда турнето си по случай 60-та
Коментари Харесай

„Стоунс” приключиха турнето си в Европа с емоционално посвещение на покойния барабанист Чарли Уотс

„ Ролинг стоунс ” завършиха в сряда турнето си по случай 60-та годишнина от основаването си с прочувствена респект към починалия барабанист Чарли Уотс.

Турнето „ Sixty “ включваше 14 концерта из целия континент и последва турнето „ No Filter “ на групата, което стартира през 2017 година, само че бе отсрочено в Северна Америка заради пандемията. Те завършиха това турне в края на предходната година макар гибелта на 80-годишния Уотс.

Концертът в сряда беше 118-то присъединяване на групата в Германия, сподели фронтменът Мик Джагър на публиката в Waldbuhne, открит амфитеатър в гора западно от немската столица. Групата посвети последното си осъществяване на Уотс, като 79-годишният Джагър сподели на 22 000 почитатели, че групата е изпила няколко чаши шнапс предната вечер в чест на Уотс.

В продължение на повече от два часа без спиране Стоунс нанизаха най-известните си шлагери и по-нови произведения, до момента в който постоянно участваха в тълпата, в това число във версия на „ Midnight Rambler “, която продължи близо 10 минути. Не е изненадващо, че класиките " Start Me Up ", " Paint it Black ", " Jumpin " Jack Flash " и кулминационната " (I Can " t Get No) Satisfaction " в действителност подпалиха публиката.

„ Лудост е на какво към момента са способни и силата, която излъчват на тяхната възраст “, въодушевен бе посетителят на концерта Филип Георги, 46, пред AFP след шоуто дружно с татко си Гюнтер, който е „ на същата възраст като Мик “. „ Преди 30 години той ме предложения на концерта им в Мюнхен, а през днешния ден съм аз “, добави той.

Освен че честват своята 60-годишнина, Стоунс означават и 50 години от издаването на един от най-емблематичните им албуми, " Exile on Main St ". Джагър и китаристът Кийт Ричардс, на 78, са другари от детството, които са изгубили контакт до инцидентна среща като младежи на гара Дартфорд, югоизточно от Лондон. Те ще продължат да образуват, дружно с Уотс и китариста Рон Ууд,75, това, което ще стане една от най-известните рок групи в света. Те направиха първото си турне в Обединеното кралство през 1963 година и издадоха повече от 50 албума, както студийни, по този начин и онлайн, с милиони продадени копия. /БГНЕС, Агенция Франс Прес

Берлин / Германия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР