Рокля от разпродажба облече за официалната визита на съпруга си

...
Рокля от разпродажба облече за официалната визита на съпруга си
Коментари Харесай

Съпругата на премиера при папата с рокля от разпродажба

Рокля от ликвидация облече за формалната аудиенция на брачна половинка си в Рим премиершата Линда Петкова, видя " Уикенд ". Скандализирала цялата нация с несъразмерното си неглиже във Вечния град преди аудиенцията при папа Франциск, половинката на премиера Кирил Петков се оказа облечена от пониженията и сходно на брачна половинка си с протрити и към този момент износени обувки.

Роклята, с която Линда пътува в държавния аероплан, а по-късно бе посрещната дружно с българската делегация в Рим и след това не смени, преди да се поклони пред паметника на капитан Петко Войвода, обиколи половината град, преди брачната половинка на премиера да се усети, че би трябвало да се преоблече. Тоалетът ѝ ce оказа закупен от елементарна ликвидация на облекла в интернет, като роклята, подобаваща за разходка в парка, а не за публично посещаване на държавна делегация, коства 119 лв. с понижението. Предишната ѝ цена, преди Петкова да я избере като тоалет за визитата в Рим, е била към 170 лв..

За да спести от обувки, брачната половинка на премиера предпочела да не влага в нов чифт, а да носи същите цвички, с които бе видяна в катедралата в София точно на Великден. Облеклото на премиершата провокира бурни диспути из обществото, като за поре ден път раздели нацията на полюси - половината поддържаше Петкова като земна и работлива майка на три деца, а другата - че не е и чувала какво е протокол. Всъщност източници на „ Уикенд " довериха, че Линда в последния миг е станала част от формалната делегация по визитата на българска та страна в Рим и Ватикана. Групата, ръководена от министър-председателя Кирил Петков, дойде в Рим, беше на двудневно посещаване във връзка Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност и по традиция, и имаше уговорена визита с Негово Светейшество папа Франциск.
Снимкa: БГНЕС  Съпругата на премиера при папата с рокля от ликвидация

Вместо Линда, на четири очи със Светия отец е трябвало да бъде вицепремиерът Асен Василев, само че Петков наложил наличието на половинката си, този път, спазила безукорно протокола за дами при визита с папат - напълно черна рокля със затворено деколте и ръкави, обувки и чорапи в същия цвят и черен шал за главата. По предписание държавниците у нас нямат ангажимент да бъдат придружавани от половинките си при аудиенция от подобен сан при Негово Светейшество, а това е изцяло персонален избор на политиците. Така някогашният министър председател Бойко Борисов, експрезидентът Росен Плевнелиев и някогашните първи дами на Народното събрание Цвета Караянчева и Цецка Цачева не заведоха половинките си да видят папата и Рим. Борисов нямаше жена до себе си, а Плевнелиев, макар че юридически бе женен, отново си бе свободен електрон. Цачева и Караянчева пък имаха задоволително възпитание, с цел да не вземат съпрузите си със себе си в държавния аероплан, макар че Цачева е рожденичка точно на 24 май и поради аудиенцията при папа Бенедикт XVI през 2011 година, чества сама в самолета за София, а не в Рим с половинката си.

Подобни образци обаче не спрели премиера Кирил Петков и жена му, които ca първата премиерска двойка, която вижда Светия отец в комплект - B зората на демокрацията това на вършиха единствено президентът Петър Стоянов и брачната половинка Фани, а му Антонина, които даже бяха с щерка си след него и наследникът му Георги Първанов не устоя на изкушението и заведе Зорка в Рим. Държавният глава Румен Радев също бе с половинката си Десислава на среща при Негово Светейшество. Това обаче не обезоръжило Линда, която макар че е брачна половинка на министър председател и по протокол няма работа в държавни делегации, се примолила на брачна половинка си да бъде включена.

„ Аз в действителност съм католичка, а срещата с Негово Светейшество за мен бе най-високата чест! Той е по този начин благ, умен непретенциозен! Наистина бих описала това като паметен миг ", разгорещено описа брачната половинка на Петков след аудиенцията. И малко на брой знаят, че министър председателят Петков и половинката му имат единствено цивилен брак, и то във Ванкувър, защото тя в действителност е католичка, а той е православен християнин. Затова и семейството не е бракосъчетана в черква даже и след преместването си в България. Католичка или не, Петкова изиграла гнусен номер на близкия сподвижник на фамилията Асен Василев, който поради нейното включване в делегацията нямало по какъв начин да взе участие в срещата на " четири очи " с папата и вместо него в кабинета на Светия отец влезнала сладкарката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР