Рокадите в служебния кабинет, искани от служебния премиер Димитър Главчев

...
Рокадите в служебния кабинет, искани от служебния премиер Димитър Главчев
Коментари Харесай

Радев обсъжда с Главчев в петък рокадите в служебния кабинет

Рокадите в служебния кабинет, желани от служебния министър председател Димитър Главчев рокади, ще бъдат разисквани от президента Румен Радев с него в петък. Това стана ясно от изказване на президента пред публицисти.

„ Двама министри се освобождават единствено седмица след клетвата служебния кабинет, което следващо доказателство за неуспеха на конституционната промяна
в устрема си да наложат цялостен монопол на властта “, сподели той.
„ Когато аз отговарях за служебния кабинет партиите не можеха и да си помислят за сходни вмешателства “, сподели още президентът.

„ Не е ли необичайно министър-председател да си сменя мнението през ден и през ден да сменя министър. В петък ще поканя господин Главчев, с цел да обсъдим неговите оферти, които не могат да включват заместник-председатели на политически партии. Досега аз не съм назначавал такива в длъжностен кабинет “, уточни още той.

„ Партиите, които гласоподаваха конституционните промени в действителност обезсмислиха института на служебния кабинет. Направиха го уязвим “, сподели още президентът.

По-рано денем от Българска социалистическа партия настояха президентът да смени самия Димитър Главчев.
Соцлидерът Корнелия Нинова заплаши,
че в случай че Радев не го направи, дружно с „ Възраждане “ ще изискат избор на съмнение. В същото време, даже да се стигне до внасянето на подобен избор, той не среща поддръжка измежду другите партии. От ПП-ДБ са отказали да го поддържат. От Има Такъв Народ смятат, че не е юридически аргументиран.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР