Рокади и в Булгаргаз“ маркираха днешния ден, след като стана

...
Рокади и в Булгаргаз“ маркираха днешния ден, след като стана
Коментари Харесай

Рокади и в „Булгаргаз“: шефката на дружеството подаде оставка

Рокади и в „ Булгаргаз “ маркираха днешния ден, откакто стана ясно, че шефката на сдружението Деница Златева е подала оставка.

Златева е някогашен вицепремиер в едно от служебните държавни управления на президента Румен Радев.

Напускането на Златева, която е била и народен представител от Българска социалистическа партия, е утвърдено през днешния ден от Съвета на шефовете на „ Български Енергиен Холдинг “ ЕАД, оповестиха от холдинга.

Приета е оставката на Деница Златева, а от състава на СД на сдружението се освобождават Димитър Спасов и Татяна Петрова-Бояджиева. На техните места влизат Михаил Милков, Бянка Рачева и Марин Филиповски, гласи формалната информация от БЕХ.

Михаил Милков има дълготраен опит в региона на енергетиката, с профил финанси. Към момента е шеф дирекция „ Финанси и бюджети “ в „ Български Енергиен Холдинг “ ЕАД. Бянка Рачева е с опит като юристконсулт и от 2020 година е юрист. От януари 2013 година Марин Филиповски работи в дирекция „ Доставки на природен газ “, а от юни 2004 година до ноември 2012 година е работил в „ Софиягаз “ ЕАД.

С решение на СД на „ Булгаргаз “ ЕАД за изпълнителен шеф на сдружението е избран Веселин Синабов. От август 2022 година досега Веселин Синабов е шеф на дирекция „ Търговия с природен газ “ и член на Съвета на шефовете на „ Булгаргаз “ ЕАД. От септември 2015 година до август 2022 година заема разнообразни позиции в „ Булгартрансгаз “ ЕАД. В това число шеф дирекция „ Търговски услуги “, началник отдел „ Балансиране “ и други. Преди това е специалист в отдел „ Покупка, превоз и предпазване на природен газ “ в „ Овергаз Инк. “ АД.

Промените влизат в действие от деня на регистриране на решенията в Търговския указател към Агенцията по вписвани, до осъществяване на нови конкурсни процедури, прецизираха от БЕХ.

Новината за рокадите идва
броени часове след разразилия се скандал в Народното събрание
за отчета на краткотрайната комисия за контракта с БОТАШ. ПП-ДБ, Българска социалистическа партия и „ Възраждане “ скочиха против ръководителя на комисията Жечо Станков от ГЕРБ-СДС с обвинявания, че не е внесъл отчета, макар че той е бил гласуван съвсем единомислещо. В отговор Станков уточни, че отчетът не е импортиран за разглеждане в зала, тъй като се е появила нова информация. Тя сочела, че капацитет е плащан и на Русия след прекъсването на газа и това ще бъде извадено на показ също. Съдържанието на самия отчет стана ясно предходната седмица. Според него има данни за нарушавания в контракта сред БОТАШ и „ Булгаргаз “.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР