Рок операта на всички времена „Исус Христос - суперзвезда“ на

...
Рок операта на всички времена „Исус Христос - суперзвезда“ на
Коментари Харесай

Грандиозният мюзикъл „Исус Христос Суперзвезда“ идва в България точно за Великден

Рок операта на всички времена „ Исус Христос - суперзвезда “ на Андрю Лойд Уебър и Тим Райс за първи път ще се играе в Източна Европа.

Почти 50 години след премиерата на най-успешния мюзикъл в света, оригиналът най-накрая идва у нас на 5, 6 и 7 април в Зала 1 на НДК. С трите спектакъла завършва европейското турне, отдадено на 70-годишнината на Андрю Лойд Уебър.

В ролята на Спасителя ще забележим самия Тед Нийли - индивидът играл Исус по-дълго, в сравнение с той е живял на земята.

 исус христос супер звезда Jesus Christ Super star

Звездният състав идва в София с полет на Bulgaria Air от Амстердам на 2 април в 14:00 часа на Терминал 2, където ще има къс брифинг за медиите.

В особено видео Тед Нийли показа, че чака с неспокойствие срещата си с българската аудитория, тъй като за него това е заветен миг.

Това е първото идване на звездния артист у нас. Той не крие, че се интересува от България и постоянно е желал да посети страната ни, само че до момента не му се е отдавала тази опция. „ Щеше ми се да останем по-дълго. Май просто ще би трябвало да се върнем още веднъж, колкото се може по-бързо “, добави артистът.

За себе си споделя, че постоянно се е чувствал като човек от публиката, който има достойнството да бъде на сцената и да е част от следващото зрелище. „ В мига, в който стартират първите музикални акомпанименти, олеквам и се въздигам в полета на тази брилянтна идея “, разказва чувството Тед Нийли.

 исус христос супер звезда Jesus Christ Super star

Исус Христос суперзвезда “ е рок опера на Тим Райс и Андрю Лойд Уебър (и двамата тогава са по на двадесетина години), показана за първи път на сцена през 1971 година, която преглежда политическите и междуличностни конфликти на Юда Искариотски и Исус.

Действието почти следва каноничното евангелие за последната, буйната седмица от живота на Исус, като стартира с идването на Исус и неговите почитатели в Йерусалим, и приключва с разпването му на кръст.

Поставянето на спектакъла на Бродуей, Ню Йорк (най-населеният с евреи град в света отвън Израел) провокира голям брой публични разногласия и спорни оценки, като става причина за митинги от страна на доста религиозни групи.

През 1973 година в Израел е сниман филмовият вид на мюзикъла с режисьора Norman Jewison.

Преди това рок операта е позната на публиката като музикален албум, в който партията на Исус е изпята от Иън Гилън, вземат участие още и Murray Head и Gary Glitter. В театралния вид на мюзикъла не взе участие никой от тези реализатори.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР