Рок групата Грийн дей ще бъде хедлайнер на глобален концерт

...
Рок групата Грийн дей ще бъде хедлайнер на глобален концерт
Коментари Харесай

Грийн дей ще са хедлайнер на подкрепян от ООН глобален концерт за климата

Рок групата " Грийн дей " ще бъде хедлайнер на световен концерт за климата, подсилен от Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида, във вторник в фамозната зала " Филмор " в Сан Франциско, оповестява АП.

Концертът, чийто съорганизатор е Националната звукозаписна академия, има за цел да притегли вниманието към неравенствата по света, изострени от изменението на климата.

Шоуто ще бъде намерено от " Ултра Кю ", различна рок група, ръководена от сина на вокалиста на " Грийн дей " Били Джо Армстронг - Джейкъб Дейнджър.

Постъпленията от концерта ще бъдат ориентирани към начинания на Организация на обединените нации за правата на индивида в региона на климатичната правдивост и към фонда за климата " МюзиКеърс " (MusiCares) в интерес на музиканти, наранени от изменението на климата.

Глобалният алианс за климата Right Here, Right Now ще отличи музикантите от " Грийн дей " за техния " ангажимент към обществената правдивост и екологичните дела ", се показва в известие за пресата.

" Като световноизвестни актьори и деятели " Грийн дей " не престават да употребяват огромното си въздействие и платформа, с цел да привлекат вниманието към въздействието на изменението на климата върху хората и околната среда ", се споделя в изказването на Фолкер Тюрк, висш комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида.

" Организацията на обединените народи е учредена в Сан Франциско преди съвсем 80 години, с цел да пази човешките права и достолепие от рецесии и нещастия. Съвсем подходящо е да се върнем в Сан Франциско ", сподели той, написа Българска телеграфна агенция.

" Музиката е едно от най-големите благосъстояния на човечеството. Тя движи света ", добави Харви Мейсън младши, основен изпълнителен шеф на Звукозаписната академия. " И ние сме признателни на " Грийн дей " за дългогодишната отдаденост на насърчаването на обществената правдивост ", добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР