Родните джебчийки се пренесоха на морето. Целият наплив в момента

...
Родните джебчийки се пренесоха на морето. Целият наплив в момента
Коментари Харесай

Топ ченге предупреди за ужасяваща напаст по морето

Родните джебчийки се придвижиха на морето. Целият напор сега е ориентиран към Слънчев бряг, Несебър, Влас и Равда. Затова на терен е наситено както с локални служители на реда, по този начин и с командирани сътрудници от нашия бранш.

Това съобщи шефът на бранш „ Улични закононарушения “ в Столична дирекция на вътрешните работи Красимир Любомиров, представен от в. „ Телеграф “.

По думите му има и джебчийки, които са се ориентирали към Средиземноморието и обикалят курортите в Испания, Италия и Гърция в търсене на по-богати туристи.

Най-голям пик на родни крадли обаче има в Лондон, където полицията безусловно пропищя от набезите им в последните два месеца, издаде още криминалистът.

Джебчийките, останали да работят през лятото у нас, са главно от бургаските села, Пловдив, Пазарджишко и Варненско.

„ Тези месеци в София са им доста слаби. Транспортът е празен, моловете също, хората са в отпуска, децата – във почивка. Затова мигрират към морето. Мога да ви кажа, че са юни има единствено 25 джебчийски обири в столицата, или с 57% по-малко от предходната година “, сподели Любомиров.

По думите му крадлите нападат нормално разсеяни, подпийнали и развеселени туристи. Взимат им чантите и телефоните.

Районите, в които работят по морето, са алеите и градският превоз в Слънчев бряг, Равда, Влас и Несебър.

„ Особено по транспортните средства обаче не им се получават кражбите, по-трудно им е тази година, тъй като във всеки автобус има граждански или еднообразен служител на реда, както и кондуктор “, разяснява още шефът на бранш „ Улични закононарушения “.

Обикновено джебчийките се движели на групичка от 2-3 дами и дебнели за разсеяни жертви.

Абсолютен взрив на български джебчии има и в Лондон. Скотланд Ярд поддържа връзка със Столична дирекция на вътрешните работи, а от бюлетина на британската работа стана ясно, че на месец по към 30 крадли са открити и арестувани, а след това и осъждани по бързата процедура.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР