Роднини на някои от 240-те души, държани от Хамас в

...
Роднини на някои от 240-те души, държани от Хамас в
Коментари Харесай

Роднини на заложниците призоваха да не се говори за екзекуции на лидери на Хамас

Роднини на някои от 240-те души, държани от " Хамас " в Газа, приканиха крайнодесните израелски депутати в понеделник да не постановат препоръчаното смъртно наказване за хванатите палестински екстремисти, като споделиха, че даже говоренето за това може да заплаши заложниците , предава Ройтерс.

Редица обвинени въоръжени лица бяха арестувани, откакто членове на въоръжената ислямистка секта нарушиха границата на Ивицата Газа на 7 октомври и убиха над 1200 души и взеха със себе си над 240 заложници, съгласно информациите от Израел.

Министерството на правораздаването на Израел сподели на 7 ноември, че работна група разисква по какъв начин да съди палестинците, които са били арестувани, и да обезпечи " санкции, съответстващи на тежестта на осъществените ужаси " за наказаните.

Крайнодесният министър на националната сигурност Итамар Бен-Гвир прикани за смъртно наказване, което не е включено в израелските закони.

Някои от роднините на хората, държани в плен от " Хамас " в Газа, се тревожат, че публичността към дебата за смъртното наказване може да провокира репресии , макар че.
 Хамас са прекратили договарянията за заложниците
Хамас са прекратили договарянията за заложниците

Решението е взето след израелската офанзива против болничното заведение " Ал-Шифа "

Заложниците към този момент бяха застрашени с екзекуция от " Хамас " и има риск да бъдат ранени или убити по време на военната атака, подхваната от Израел в отговор на офанзивата от 7 октомври.

" Това би означавало да играем дружно с техните игри на мозъка. И в подмяна ще получим фотоси на нашите обичани, убити, премахнати, като Държавата Израел, а не те ( " Хамас " ) ще са отговорни за това ", съобщи Ярден Гонен, чиято сестра Роми е измежду заложниците

" Не преследвайте това, до момента в който не се върнат тук ", сподели тя. " Не цапайте ръцете си с кръвта на сестра ми. "

Единствената разпоредена от съд екзекуция в Израел е на наказания нацистки военнопрестъпник Адолф Айхман през 1962 година Израелските военни съдилища, които постоянно преглеждат каузи, включващи палестинци, имат пълномощието да издават смъртна присъда с единомислещо решение на трима съдии, макар че това е в никакъв случай не е прилагано .

Крайни политици през годините предлагаха облекчение на изискванията за издаване на сходни присъди, заявявайки, че изтезанията възпират тероризма.

Да се направи това е " по-важно в този момент от всеки път ", сподели Бен-Гвир, " преди всичко, в името на убитите при осъществяване на служебния си дълг и, не по-малко, с цел да няма повече отвлечени хора ".

Предложението му се придвижва постепенно в Народното събрание. Консервативната партия " Ликуд " на премиера Бенямин Нетаняху не сподели огромен интерес към това предложение.

Депутатът Линор Дан-Калдерон, трима от чиито родственици са заложници, упрекна партията на Бен-Гвир в " комплицирани цели ".

" Вие се объркахте, тъй като ние сме нация, която цени живота, а не такава, която преследва възмездие - даже в случай че в предишното сме създали нещо на Айхман ", сподели тя. " Просто Ви апелирам да свалите това от дневния ред.
 Арабски и мюсюлмански министри приканиха от Пекин за прекъсване на огъня в Газа
Арабски и мюсюлмански министри приканиха от Пекин за прекъсване на огъня в Газа

Те търсят поддръжка за палестинската идея измежду непрекъснатите членове на Съвета за сигурност на ООН
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР