Роднини искат да поемат грижите за близнаците, които бяха родени

...
Роднини искат да поемат грижите за близнаците, които бяха родени
Коментари Харесай

Роднини поемат грижите за близнаците на починалата от коронавирус родилка

Роднини желаят да поемат грижите за близнаците, които бяха родени по неотложност в Бургас. Тяхната 31-годишна майка умря през вчерашния ден след затруднения от COVID-19, а преди този момент и татко им загуби борбата с заболяването.

" Във вчерашния ден, научавайки за трагичната вест, се самосезирахме и организирахме голям брой диалози, от които установихме, че и фамилиите и на двамата родители декларират предпочитание да поставят грижи за децата ", съобщи пред Павлина Спиридонова от Отдел " Закрила на детето " в Карнобат.

" В тази връзка сме уведомили Органа по наставничество и настойничество към община Карнобат, които ще подхващат ограничения за основаване на наставнически съвет. Учредяването на наставнически съвет ще бъде в доста къс период, с цел да може роднините на децата законово да поемат функционалностите и да се погрижат за тях ", посочи Павлина Спиридонова.

Бебетата са настанени в Отделението по неонатология, с негативен резултат от PCR тест, те са в устойчиво положение и за тях се поставят ежедневни грижи. Заради преждевременното им раждане преди термина те към момента са под лекарско наблюдаване в бургаската болница.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР