Роджър Федерер сподели всеобщото мнение, че тази година е сред

...
Роджър Федерер сподели всеобщото мнение, че тази година е сред
Коментари Харесай

Федерер: Това е един от най-добрите ми сезони

Роджър Федерер показа всеобщото мнение, че тази година е измежду най-хубавите в кариерата му. 36-годишният швейцарец завоюва седем трофеи този сезон, измежду които Откритото състезание на Австралия и " Уимбълдън ".

" Не знам дали бих го сложил на първо, второ или трето място, само че това е един от най-хубавите ми сезони. Загубих толкоз малко мачове, завоювах повече от половината шампионати, в които участвах. Постигнах фантазията още веднъж да печеля купа от Големия шлем и да счупя върха на " Уимбълдън ". Преживях невероятни моменти като тези в Индиън Уелс, Маями и Шанхай. Това е един от най-перфектните ми сезони ", разяснява Федерер в Лондон, където на следващия ден стартира присъединяване си на Финалите на ATP.

" Миналата година не бях тук, тъй че е прелестно да се класирам за Финалите на ATP, тъй като започнах сезона обратно в ранглистата. Ранната ми цел беше към средата на годината, някъде към " Уимбълдън " да съм покрай осмото място в света. След като завоювах Australian Open, бях в добра позиция ", показа Роджър, който ще взе участие на заключителния шампионат за рекорден 15-ти път, като го е печелил шест пъти.

Рекордьорът по трофеи от Големия шлем изясни, че на Финалите на ATP тенисистите знаят, че това е последният шампионат и се раздават като за последно: " Мисленето е: " Още един напор и сезонът свършва. " По-лесно е да се направи на този шампионат, защото играеш през ден, а не се натрупват поредност от дни, в които да си на корта, както на множеството шампионати. Мисля, че и за Рафа по този начин е по-добре. Играеш един ден, един почиваш ".

Федерер показа, че се усеща добре, макар че съвсем не е упражнявал последните дни: " Уморен съм, само че се усещам убеден. Последните 10 дни не съм играл доста. Тренирах два пъти предходната седмица и то по един час. След Базел съвсем не съм бил на корта, тъй като желаех да съм сигурен, че ще съумея да си дам задоволително отмора и да съм изцяло подготвен за Лондон ".

Роджър добави, че към този момент има направена стратегия за подготовка за 2018 година, като явно в главата му няма никакви мисли за отричане. " Този сезон пропуснах Синсинати, сезона на клей и не бях в оптимална форма за US Open. Това са нещата, за които скърбя, само че като цяло сезонът беше превъзходен. За идната година всичко е допустимо. Вече имам стратегия за декември. Относно детайлите, върху които ще работим, ще приказваме с Иван Любичич и Северин Люти, само че в този момент сме съсредоточени върху това да приключим сезона по най-хубавия вероятен метод ", показа още швейцарецът.

ЕМИЛ ЯНЧЕВ, Лондон


Sneak attack on Roger...#NittoATPFinals @rogerfederer pic.twitter.com/MQ4tN3IAB2
— Tennis TV (@TennisTV) November 10, 2017
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР