Родителите в Румъния ще имат правото на свободни дни, за

...
Родителите в Румъния ще имат правото на свободни дни, за
Коментари Харесай

В Румъния: родителите може да ползват платен отпуск, ако училището временно затвори

Родителите в Румъния ще имат правото на свободни дни, с цел да гледат децата си, когато учебните заведения са краткотрайно затворени поради неподходящи метеорологични условия или други изключителни обстановки по решение на управляващите. Това планува план, утвърден през днешния ден от румънския Сенат, оповестява организация Медиафакс. Законопроектът би трябвало да бъде гласуван и в Камарата на депутатите.

Законодателното предложение събра през днешния ден 64 гласа " за ", три " срещу " и 19 " въздържали се " в Сената, съобщи Българска телеграфна агенция.

Предвижданията в закона ще бъдат годни за деца на възраст до 12 години. Единият от родителите ще има право да употребява свободен, само че заплатен почивен ден, с цел да гледа детето си при краткотрайно затваряне на учебното заведение. Това ще става с декларация на лична отговорност, подписана и от двамата родители (с изключение на фамилиите с един родител), подадена до работодателя на родителя, който ще гледа детето.

Вносители на законопроекта са няколко народни представители от ръководещата коалиция на либерали и социалдемократи. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР