Родителите в Ню Йорк скоро ще имат ново място, където

...
Родителите в Ню Йорк скоро ще имат ново място, където
Коментари Харесай

Световен мегаполис ще има нов увеселителен парк за $500 милиона

Родителите в Ню Йорк скоро ще имат ново място, където да заведат децата си за ден. Само на стотина километра от мегаполиса, в градчето Гошен, стартира построяването на тематичния парк и курорт Леголенд.

В плана ще бъдат вложени сред 350 и 500 млн. $, а формалното разкриване е планувано за 2020 година, оповестяват от вложителя Merlin Entertainments.

" Леголенд Ню Йорк в допълнение ще утвърди долината на река Хъдсън като първокласна дестинация за посетителите в щата Ню Йорк ", сподели президентът на Empire State Development Хауърд Демски.

Тематичният парк ще се простира на съвсем 700 декара и ще включва разнородни атракциони с героите на Lego и просветителни стратегии за деца от 2 до 10 години. Очаква се Леголенд Ню Йорк годишно да притегля сред 1.5 милиона и 2.5 милиона гости.

Инвеститорът към този момент разполага с нужните разрешителни и възнамерява да стартира строителството напълно скоро. Щатът ще вложи 18 млн. $ в построяването на парка, околната инфраструктура и усъвършенствания по пътищата.

Компанията Merlin Entertainments към този момент ръководи сходни паркове в Калифорния, Флорида и няколко други страни, измежду които Япония и Дубай. Компанията-майка работи и с музеите на восъчните фигури на Мадам Тюсо и английския тематичен парк Alton Towers.

Паркът ще има и осезателен стопански резултат, донасяйки стотици " висококачествени " работни места в региона. Очаква се той да донесе доходи от 283 милиона $ под формата на Данък добавена стойност и налог върху хотелските нощувки в Ориндж Каунти, Ню Йорк през идващите 30 години.

Не всички обаче са толкоз позитивно настроени към новият огромен атракцион. Някои от локалните поданици се притесняват, че той ще натовари трафика и ще провокира тапи, както и други екологични проблеми за локалната общественост.

Част от тях даже се пробват да провеждат обществен референдум, с цел да блокират решението на града да продаде 36 дка земя на Merlin Entertainment, която да бъде употребена в плана.

" Прекарахме доста време в построяването на взаимоотношения в общността, изслушахме локалните поданици и отговорихме на техните опасения. Очакваме с неспокойствие да изградим тематичен парк, който ще усъвършенства общността и ще бъде голям комшия ", сподели изпълнителният шеф на компанията Ник Варни.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР