Родителите по света имат свои уникални и специфични начини за

...
Родителите по света имат свои уникални и специфични начини за
Коментари Харесай

9 любопитни начина, по които родителите по света възпитават децата си

Родителите по света имат свои неповторими и характерни способи за възпитанието на децата си, само че сигурно има нещо общо сред всички тях: те желаят само най-хубавото за своите наследници.

Ние от ИскамДаЗнам ще ви разкрием някои от изненадващите обичаи,  които другите култури ползват при развъждането на деца.

  1. Мавританските родители плюят в лицата на децата си

Хората „ Уолоф “ в Мавритания имат вяра, че слюнката има способността да съхранява думите и по тази причина плюят по лицата на новородените си деца, надявайки се благословиите им да останат с детето вечно.

  1. Норвежците оставят децата си да спят на открито при температури под нулата

Често срещано събитие е родителите от северните нации да оставят бебетата си навън в количките им, когато температурите са доста ниски, даже и под нулата. Силно публикувано е схващането, че леденият и пресен въздух има способността да направи децата им по-здрави и издържливи на заболявания.

  1. Майките в Кения не поглеждат децата си в очите

Въпреки, че дамите „ Киси “ в Кения са доста грижовни към децата си, те обръщат очи встрани, незабавно щом бебетата им се ентусиазират и стартират да се пробват да открият образен контакт с тях. Жените считат, че по този метод ще научат децата си да не търсят прекомерно доста внимание.

  1. Виетнамските родители упражняват децата си да вървят до тоалетната по заложен от тях сигнал

Всеки път, когато виетнамските деца покажат, че желаят да отидат до тоалетната, майките им издават характерен свирещ тон. До момента, в който станат на 9 месеца, бебетата съумяват да се научат да свързват този тон а с уринирането и стартират да привикнат да вървят до тоалетната сами.

  1. Жителите на Централна Америка – наследници на маите – къпят децата си в ледена вода

Техните бебета нормално получават освежаващо топване в ледена вода от родителите си, тъкмо преди да легнат да спят. Родителите вършат това за да ги защитят от изгарящата топлота, да ги калят и да ги създадат по-здрави.

  1. Финландските бебета спят в картонени кутии

По традиция, сега, в който родят, майките във Финландия получават кутия, цялостна с потребни аксесоари от името на страната. Освен разнообразни предмети, тази кутия съдържа и тъничък матрак, с цел да може този комплект да бъде употребен и в качеството му на първо легло за новороденото бебе.

  1. Децата в Япония употребяват безусловно всякаква храна, само че не пълнеят

Японските родители, както и учебните столове, обръщат особено внимание на наличието на храната, която се дава на децата. В резултат на това, те съблюдават специфичен хранителен режим, богат на плодове и зеленчуци, съдържащ дребни порции от разнородни, високо хранителни ястия и в никакъв случай не преяждат.

  1. Датските деца закачат бибероните си по дърветата

В Дания, когато дребните деца навършат 3-годишна възраст и спрат да употребяват бибероните си, ги окачват на клоните на особено предопределено за задачата дърво, казвайки едно последно довиждане на успокояващите си играчки.

  1. Американските бебета избират своята специалност още от напълно ранна възраст

Като част от обред при появяването на първите зъбки на бебетата, американските майки подреждат разнообразни играчки пред децата си. Счита се, че първият предмет, към който детето прояви интерес, ще предскаже каква ще бъде бъдещата му кариера. Книгата нормално е знак на науката – академик, изследовател; парите – банкер, а ножът предсказва, че бебето ще стане доктор.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР