Родителите на починалото в Кьолн 4-годишно момиченце Вероника и Нурджан

...
Родителите на починалото в Кьолн 4-годишно момиченце Вероника и Нурджан
Коментари Харесай

Родителите на починалото в Кьолн момиченце не искат възмездие, а справедливост

Родителите на умрялото в Кьолн 4-годишно момиченце Вероника и Нурджан не желаят отмъщение, а правдивост. Ето какво споделиха те пред Българска национална телевизия.

Селин се е родила в осмия месец. От дребна боледувала непрекъснато. До 4-годишна възраст кашляла съвсем непрекъснато. На 22 декември обаче вдигнала и доста висока температура - над 39 градуса. Едва си поемало мирис от кашлица. Родителите й Вероника и Нурджан я откарали в близката болница. Лекарката я прегледала пред кабинета.
Вероника Сашова - майка: В 1 часа през нощта. Там беше прегледана просто ей по този начин небрежно с едни слушалки от една лекарка. Имаме и лист черно на бяло написано от лекарката в какъв брой часа е предходна на обзор и е написала, че всичко е наред на детето. Аз си настоявах. Казах " не, детето ни не е добре ". Детето си изглеждаше доста зле. Личеше, че това дете е болно не е единствено температура. Аз настоявах за проучвания да й се вземат кръв и урина, те все ми споделяха няма потребност от тези проучвания. Детето ви е крепко, няма потребност за какво да се притеснявате.
Тест не й създали. Вместо това предписали хапче за температура и ги отпратили вкъщи. Навръх Коледа положението на Селин се утежнява.
Вероника Сашова - майка: На 25 декември вместо да седнеме на нашата софра да си честваме Коледа, да им дадем подаръците, които по този начин и не е могла да си ги получи, детето виждам го повръща кръв и аз незабавно споделих на мъжа ми " тръгвай, би трябвало незабавно да я водиме в болничното заведение! "
Водят я в същата болница.
Нурджан Сашов - татко: Аз бях малко нападателен, че виждам детето в ръцете ми не може да диша. Почнах да тракам по вратите. Аз се учудих и споделих " жена ми беше преди 3 дни тука и вие ни дадохте черно на бяло, че всичко й е наред.
Лекарите споделят, че детето има зараза на белия дроб, породена от бактерия, която не могат да дефинират и занапред би трябвало да изследват. Решават да изтеглят течност от белите дробове със спринцовки, тъй като към този момент едвам диша. Правят това без анестезия, тъй като имало възможност да не се разсъни. След процедурата местят Селин в друга болница, където й поставят дренаж за евакуиране на течността. Слагат й анестезия и предизвестяват, че може да спи от 5 до 10 дни.
Вероника Сашова - майка: И ни накараха да се подпишеме дали сме съгласни. Ние нямахме различен избор, не можеше да я оставим ей по този начин и да я гледаме по какъв начин умира.
След втората намеса отпращат родителите и им споделят, че е постоянна. Само след два часа от болничното заведение им звънят още веднъж.
Нурджан Сашов - татко: Бързо вика би трябвало да дойдете в болничното заведение, тъй като детето вика се е влошило доста.

Вероника Сашова - майка: Ние се връщаме там и.. към този момент ни споделят, че тя е издъхнала.. сърцето й е спряло.
Вероника и Нурджан не желаят отмъщение, а правдивост. Разказват историята в обществените мрежи. Така стотици се събират на митинг, с цел да поддържат фамилията. И да изискат следствие.
Нурджан Сашов - татко: Взехме позволение от полицията, тъй като искахме да стачкуваме пред болничното заведение, където те не си гледаха работата. Един ден се събрахме към 800 души и се случи, че беше работен ден. Ако не беше работен ден уверен съм, че щяхме най-малко най-малко да сме 5000 души там.

Вероника Сашова - майка: Тази докторка, която ме върна упорствам да си получи заслуженото. Тя е лишила живота на детето ми, лишила е насладата на дома ми, аз не знам какво да кажа на по-голямата й сестричка.Нурджан Сашов - татко: Повече ли струваше тоя кръвен тест и уринен тест от живота на моето дете?
В момента немските управляващи проверяват случая. Все още не са излезли резултатите от аутопсията, които съгласно Нурджан ще отговорят на доста въпроси.
 Прокуратурата в Кьолн проверява случая със гибелта на 4-годишно българче Прокуратурата в Кьолн проверява случая със гибелта на 4-годишно българче
Всички документи по случая със гибелта на четиригодишното българско момиченце, умряло по Коледа в болница в Германия, са конфискувани от прокуратурата в К...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР