Родителите на осем от децата от Спортното училище „Васил Левски“

...
Родителите на осем от децата от Спортното училище „Васил Левски“
Коментари Харесай

Родители: Децата на спортното в Пловдив не трябва да бъдат д...

Родителите на осем от децата от Спортното учебно заведение „ Васил Левски “ в Пловдив използваха ресурса на медията ни, с цел да възразят против опита за борба и създалото се напрежение към използването на общинския плувен басейн „ Младост”. Причина е митингът на трите клуба - Младост 91, Спринт и Пловдив 2019 против разрешаването за прилагане на басейна от осем нови възпитаници в Спортното (б.р. всичксо от клуб ВСИ). Ето какво споделиха те:
„ Децата не би трябвало да бъдат делени, тъй като басейнът би трябвало да се употребява с приоритет от всички спортисти на учебното заведение. Най-логично е откакто нашите деца са признати в спортното учебно заведение, да могат да упражняват и на неговия басейн. Той би трябвало да се употребява предпочитано от всички спортисти “, съобщи Илиян Петков, татко на едно от децата. Той обмисля да сезира Комисията за отбрана от дискриминация и Държавната организация за протекция на детето поради изявление на зам.-председателя на Общинския съвет от „ Демократична България “ в Пловдив Йордан Иванов, в която назовава децата от клуб ВСИ „ слаби плувци “.
„ Това кои деца са положителни плувци ще го покаже времето. Да се насъскват едни хора, срещу други, което се случва и Вие се пробвате да яхнете обстановката е още по-отвратително. Ученици, които са признати в Спортно учебно заведение, които не могат да употребяват басейна, който е към учебното заведение, е цялостна идиотщина. Другата идиотщина е, че учебното заведение е държавно, а басейнът общински. И в случай че можете да ме убедите, че 8 деца в действителност катурват каруцата, ще съм Ви доста признателен. Аз съм татко на едно от децата от плувен клуб ВСИ и ще Ви кажа, че избирам базата на ВСИ, само че това значи децата да бъдат размятани 2 пъти дневно в двете направления по 4 километра. Радвам се, че окачествявате децата ни като по-слаба категория, по отношение на тези които са от плувен клуб ВСИ, само че не са към Спортно учебно заведение " Васил Левски ", гр. Пловдив, това единствено ще ги стимулира “, разяснява Илиян Петков по отношение на подкрепения митинг на трите клуба от общинския консултант от „ Демократична България “ Йордан Иванов.
„ Дискриминацията по отношение на нашите деца е доста огромна, тъй като те учат в спортното учебно заведение, само че не могат да упражняват в басейна към него. Защо три клуба могат да употребяват общинския басейн, а децата към учебното заведение да не могат? Тези три клуба крадат от базата и би трябвало да бъдат разследвани, тъй като не я стопанисват добре. Всички контракти би трябвало да бъдат разследвани “, разгласи Вера Трендафилова, майка на друго дете от спортното учебно заведение.
„ До момента въпросните 8 деца не са плували и ден в басейн “Младост”. Така, че кои са плувците, които пречат на тренировката на Йосиф Миладинов? Нашите деца не са позволени до този басейн. А какъв брой от тези, които плуват там са възпитаници от спортното учебно заведение? Ако оставим настрани политическите ви ползи запитвам: Защо признатите с изпит деца, учащи в държавното учебно заведение не могат да употребяват общинския басейн както всички други? Защо категоризирахте децата ни като слаби плувци? Знаете ли какъв брой оценки и достижения има клуб ВСИ по отношение на другите 3 клуба? Защо намесвате името на Йосиф за персоналните Ви ползи? “, попита още Вера Трендафилова.
„ Децата не могат да бъдат намесвани в сходни спорове и в политически ползи. Общинският консултант Йордан Иванов направи едно криво-ляво изявление. Той евентуално заема страна, с цел да обслужи нечии ползи. Не е индивидът, който би трябвало да квалифицира деца на по 10-12 години като слаби плувци. Обидата е доста огромна. Трябва да се търси действителна оценка на обстановката и да бъде решен казусът за децата, които са избрали да учат в спортното учебно заведение “, разяснява Диана Христозова, трети родител на едно от засегнатите деца.
Родителите на децата от спортното учебно заведение упорстват за график за прилагане на басейн " Младост " от спортното учебно заведение и всички клубове, тъй като басейнът е общински и е на всички пловдивчани.
С почитание: Родителите на децата от СУ „ Васил Левски “, Пловдив
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР