Възпитаник на Университета на Колорадо сред тежко болните във Франция след епидемия от ботулизъм

...
Родителите на Мат Джаксън чакат и се тревожат за 41-годишния
Коментари Харесай

Родителите на Мат Джаксън чакат и се тревожат за 41-годишния си син, който остава в интензивно отделение във френска болница след диагностициране с отравяне с ботулизъм. Токсинът се произвежда от различни форми на ботулинови бактерии и може да расте в среда с ниско съдържание на кислород, като домашни консерви или продукти в буркани.

„Това е като да караш влакче в увеселителен парк“, каза баща му Том Джаксън.

"Но днес беше лош ден", каза Лин Джаксън.

сред 25 души, за които се смята, че са яли сардини, консервирани и приготвени от ресторанта. Мат и Кристи бяха на ваканция, която започна в началото на септември. След около пет дни те потърсиха дестинация за винен бар преди вечеря.

„Tchin Tchin беше някак на върха в списъка ни за посещение. И беше високо оценен от множество източници, които познаваме и на които вярваме“, обясни Бенър.

 The Операторът на ресторанта отвори сардините и някои миришеха лошо, така че ги изхвърли. Други обаче са били сервирани на посетители в продължение на шест дни, според разследване на френските власти. Починала е една жена на 31 години. Операторът на ресторанта може сега да бъде изправен пред обвинения в непредумишлено убийство, докато френската прокуратура разследва.

При някои са минали дни преди появата на симптомите. Мат обаче започна да усеща симптомите по-бързо.

"И тогава той просто стана много дезориентиран и много ... му е трудно да говори. Устата му беше супер суха. Мислех, че получава инсулт", каза Бенър.

Тя трябваше да извика линейка, за да го откара в болница. Първоначално лекарите бяха объркани. Ботулизмът не е често срещан. В Колорадо има няколко докладвани заболявания годишно. Clostridium botulinum са пръчковидни бактерии, които присъстват в почвата и морските седименти по целия свят. Те са анаеробни, което означава, че живеят и растат при ниско съдържание на кислород. Когато условията за оцеляване са лоши, бактериите образуват защитни спори, които имат твърдо защитно покритие. В такова състояние те могат да оцелеят в латентно състояние в продължение на години. Невротоксинът се произвежда по време на фазата на растеж на бактериите и е сред най-токсичните известни вещества, мощни в микроскопични количества.

„Много случаи на хранителен ботулизъм са се случили, след като хората са яли домашно консервирани, консервирани или ферментирали храни, които са били замърсени с токсини. Храните може да са се заразили, ако не са консервирани (обработени) правилно,“ заявява центровете за контрол и превенция на заболяванията.

Първоначално имаше мисли, че Мат може да има синдром на Гилен Баре. Но с течение на времето и други започнаха да показват заболяване, включително Бенър, и лекарите се съсредоточиха върху ботулизма.

„Започнах да се чувствам доста зле, като крайниците си. И просто се почувствах толкова уморен, сякаш всъщност си мислех, че може да имам COVID. Просто това с преглъщането беше някак странно. Така че не го направих имат COVID“, каза Бенър.

Във Франция антитоксинът се съхранява във френските военни и трябваше да бъде донесен в болницата. В САЩ лекарите отиват в CDC, за да получат антитоксина според Rocky Mountain Poison and Drug Safety.

 Тъй като ефектът от ботулизма се разпространява в тялото на Мат, той става неподвижен.

„Цялото му лице е като замръзнало лице. И се спусна в раменете, ръцете и краката му“, каза майка му.

Оттогава той си възвърна известно движение, но само в ограничени количества. Пневмонията е пречка

„Всичко, което искам да направя, е просто да го докосна, прегърна и да го прегърна“, каза Лин Джаксън.

Братът и сестрата на Мат, и двамата също от Колорада, се втурнаха към Франция, за да бъдат с него и Кристи. Приятели пристъпиха напред, за да помогнат и да съберат пари с кампания в социалните медии. Семейството не е само в кризата, но няма индикации как и кога Мат може да успее да се върне в Съединените щати. Докато Кристи каза, че е имало забавяне в тестването, родителите на Мат казват, че брат му им казва, че грижите са били много добри.

„В много отношения това беше невероятно учебно изживяване за нас, показвайки колко много приятели и любими хора всъщност имаме там“, каза Том Джаксън.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР