Родителите на двете деца, намерени мъртви в апартамент в ж.к.

...
Родителите на двете деца, намерени мъртви в апартамент в ж.к.
Коментари Харесай

Родителите на загиналите в пожара във Варна децата са обвинени за умишлен палеж

„ Родителите на двете деца, открити мъртви в апартамент в ж.к. „ Владислав Варненчик “ са привлечени към наказателна отговорност за палеж с последвали обилни вреди и последвала гибел – закононарушение по член 330, алинея 3 от Наказателен кодекс. “ Това съобщи административният началник на Окръжна прокуратура – Варна Красимир Конов на брифинг по отношение на тежкия случай, при който бе открита гибелта на две деца. В брифинга взе присъединяване и шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна Атанас Михов.

Окръжният прокурор на Варна добави, че мъжът и дамата са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането им пред съда с искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “. За закононарушението, за което родителите са привлечени към наказателна отговорност, законът планува наказване „ отнемане от независимост “ за период от 5 до 15 години.
 Разследват съзнателно ликвидиране след пожара във Варна, при който починаха две дребни деца Разследват съзнателно ликвидиране след пожара във Варна, при който починаха две дребни деца
Две деца починаха при пожар във Варна. Пожарът е избухнал нощес към 22.00 ч., в апартамент в квартал " Владислав Варненчик ". Майка им...

Инцидентът е зародил тази нощ в квартал „ Владислав Варненчик “, блок 406. Горял е апартамент, ситуиран във вход 7. При потушаването на пожара е открито, че в жилището има две деца, които са умряли.

Прокурор Конов разгласи, че резултатите от правосъдно – здравната експертиза, назначена с цел да откри аргументите за гибелта на децата, демонстрират, че едно от тях се е задушило от дима. И добави, че се работи за изясняване аргументите за гибелта на другото.

Работи се за определяне аргументите и събитията към възникването на пожара. Извършени са огледи на местопроизшествието, текат разпити на очевидци, чакат се резултатите от назначените експертизи, сподели в умозаключение Красимир Конов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР