Родителите на бившия италиански премиер Матео Ренци бяха задържани и

...
Родителите на бившия италиански премиер Матео Ренци бяха задържани и
Коментари Харесай

Поставиха под домашен арест родителите на бившия премиер на Италия Матео Ренци

Родителите на някогашния италиански министър председател Матео Ренци бяха арестувани и сложени под домакински арест по дело за машинация и умишлен банкрут на компании, оповестиха Агенция Франс Прес и ТАСС, като се позоваха на италианската организация АНСА.

Мярката, наречена от юриста на двойката "абсурдна ", е наложена заради "опасността от повтаряне на закононарушението " и манипулиране на доказателства. Тициано Ренци и Лаура Боволи бяха арестувани през вчерашния ден по обвинявания в умишлен банкрут на три ръководени от тях кооперации през 2010-2013 година, а също за издаване на подправени фактури за услуги, които в никакъв случай не са били оказвани през интервала 2013-2018 година Срещу двамата се води следствие.

"Имам огромно доверие на италианското правораздаване и нямам самообладание да участвам на процеса ", съобщи 44-годишният Матео Ренци, който бе министър председател през интервала 2014-2016 година "Ако не бях политик, фамилията ми в никакъв случай нямаше да бъде очерняно по този метод ", добави някогашният министър председател.

Сегашните обвинявания по адрес на родителите на Матео Ренци не са първите. По-рано Тициано Ренци бе обвинен по дело за банкрут на ръководена от него издателска къща, по време когато синът му още беше министър председател. След това беше забъркан в гръмък скандал за корупция при приемане на публични поръчки. Но и двата случая делата бяха прекъснати поради липса на доказателства за закононарушение, показва ТАСС.

Тициано Ренци постоянно е играел много забележима роля в левицата във Флоренция. Според медиите това е спомогнало частично синът му да направи блестяща кариера, почнала с управителни постове в локалната власт във Флоренция, през секретарския пост в Демократическата партия, до избирането му за министър-председател на Италия.

Сега Матео Ренци е сенатор от опозицията против ръководещата коалиция сред "Движение 5 звезди " и партия "Лигата ". Той разгласи към този момент, че има намерение да се кандидатира за евродепутат на идните през май избори за Европейски парламент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР