Родители сигнализираха за проблем с приема на деца в следучилищните

...
Родители сигнализираха за проблем с приема на деца в следучилищните
Коментари Харесай

Родители сигнализират за липса на места в училищните занимални в Асеновград

Родители алармираха за проблем с приема на деца в следучилищните занимални в някои от асеновградските учебни заведения.
Майки оповестяват, че макар предварителното записване и подаване на документи, малчуганите им не са в описите с признатите. Решението, което родителите са намерили в този случай, е да запишат учениците си в което и да е от учебните заведения в града, тъй като в следобедните часове няма кой да се грижи за тях, нито да им оказва помощ с домашните и материала за учене.
Така, подрастващите учат до обяд в едно образователно заведение, след което се постанова да пропътуват километри или някой да ги закара, с цел да доближат до другото, където към този момент са записани на занималня. „ Община Асеновград е предоставила на учебните заведения безусловно всички средства за целодневното образование на децата, на 100% от наредбите на Министерството на образованието. “, уточни шефът в отдел „ Хуманитарни действия “ - Величка Стойчева .
Тя изясни, че евентуалната причина за обстановката може да се дължи на обстоятелството, че при съставяне на паралелка от избран брой възпитаници са останали още няколко претенденти, които обаче не са задоволително за събиране на цяла група, покриваща минималната квота за клас. По думите й, повода сигурно не е липса на учители. По-скоро, когато има задоволително деца за две или три групи, учебното заведение образува тъкмо толкоз.
Но в случай че има възпитаници, да вземем за пример, за две групи и остават още трима или четирима, не могат да ги одобряват наднормено, тъй като нямат право да препълват класовете. А и нова паралелка за следобедна занималня за четири деца няма по какъв начин да бъде образувана.
„ Минималният брой на искащите би трябвало да е към 12, без да съм безапелационна. Друг вид е деца от разнообразни възрасти и класове да бъдат събрани в една група, само че сигурно по този начин образователният развой няма да бъде усвоен качествено и от всички. “, сподели в умозаключение Стойчева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР