Родители се оплакват от пренебрежително и грубо отношение на медици

...
Родители се оплакват от пренебрежително и грубо отношение на медици
Коментари Харесай

Родители се оплакват от грубо отношение кам болното им дете в Спешното на Бяла Слатина

Родители се оплакват от надменно и жестоко отношение на медици от Спешния център в Бяла Слатина към 5-годишната им щерка, съобщи bTV. Те са безапелационни, че ще подадат тъжба до Здравното министерство, макар че от Спешния център отхвърлят обвиняванията им.

Близките настояват, че три пъти за една вечер са посетили центъра и едвам след скандал момичето е било прието в болница.

Според фамилията, майката на болното дете Гроздана Игнатова изпраща мъжа си и щерка си до Бяла Слатина, тъй като детето повръща, а тя е с малко бебе, което няма на кого да остави. Така татко и щерка стигат до Спешния център, където им споделят, че няма педиатър.

„ Дадоха ни сироп срещу повръщане и ни обясниха да си отиваме у дома, а на другия ден да потърсим доктор “, описа бащата Георги.

Когато се прибират, момиченцето повръща 4 пъти и те се връщат в Спешния център.

„ Те отново ми споделиха, че няма лекар и да вървя да диря подобен самичък в Плевен, Кнежа или Враца. Прецених небрежно, че най-близо е Кнежа. Потеглихме, а щерка ми стартира да повръща в колата и пребледня. Стигнахме в Кнежа, разбрахме, че и там няма лекар “, изясни Георги. 

Бащата и дъщерята се връщат у дома и дружно с майката още веднъж отиват в Бяла Слатина, където, по думите им, здравната сестра им е споделила да изведат повръщащото дете, „ тъй като замърсява въздуха “.

Според фелдшера, прегледал детето, не е имало скандал, то не е било обезводнено и е имало мек стомах.

От Спешния център са безапелационни, че са създали всичко, каквото е допустимо. В последна сметка детето е било настанено и е било изписано от болничното заведение и сега е добре.

Родителите обаче упорстват да се вземат ограничения.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР