Родители от Бургас протестират срещу строежа на шест етажна жилищна

...
Родители от Бургас протестират срещу строежа на шест етажна жилищна
Коментари Харесай

Родители от Бургас протестират срещу строежа на сграда, залепена до училище

Родители от Бургас стачкуват против градежа на шест етажна жилищна постройка, която безусловно е залепена до постройката на учебно заведение " Любен Каравелов ". От управлението на учебното заведение са внесли сигнал в общината. От там обявиха, че строителните действия за в този момент са спрени, а районният проектант издал строителното позволение на частните вложители ще бъде глобен.

Изненадващо преди дни в непосредствена непосредственост до учебното заведение почнал градежът на жилищната постройка. От частната строителна компания са съборили оградата на учебното заведение, затворен е трафопостът на образователното заведение. Има разрушена и тротоарна настилка.

Родители са обезпокоени, че жилищният блок ще закрие доста от прозорците на новия корпус на учебното заведение, който е издигнат по европейски план.

Кметът на община Бургас Димитър Николов е издал заповед за прекъсване на градежа и незабавна инспекция. До момента е открито, че теренът е реституиран през 2000 година

Йорданка Ананиева- зам. кмет на Община Бургас: Строителят в действителност си е разреши да демонтира нашата ограда без позволение на директорката, без наше позволение. Това е първата заповед, която беше издадена да се приключи по всевъзможен метод действието на градежа. Така че градежът сега е спрян.
От община Бургас са задействали процедура за смяна на подробния организационен проект за окончателното прекъсване на градежа. Потърсихме за коментар и строителната компания, само че никой не ни отговори на посоченият в уеб страницата телефон.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР