Родители на първолаци събраха подписка за разкриване на още една

...
Родители на първолаци събраха подписка за разкриване на още една
Коментари Харесай

Искат още една паралелка в ОУ „Драган Манчов”

Родители на първолаци събраха подписка за откриване на още една паралелка в ОУ „ Драган Манчов ” и я внесоха в общината. Над 100 майки и бащи поддържат настояването поради огромния интерес към школото, което все още съгласно утвърждения план-прием ще одобри 3 паралелки първолачета. За 72 места места в тях часове преди приключването на крайния период за подаване на заявление онлайн в края на днешния ден се борят 151 хлапета, от които 105 - по първо предпочитание.

Преди старта на акцията управлението на образователното заведение изиска 4 вместо 3 паралелки. Но не получи утвърждението на общината.

Оттам мотивираха решението си с политиката за поетапно минаване на едносменен режим в идващите 9 година В момента ОУ „ Драган Манчов ” дели постройка с Математическата гимназия.

Другият мотив срещу четвърта паралелка бе, че и предходната година са желани 4, а са осъществени 3.

„ Училището разполага с екип. Посетих го в Деня на отворените порти и видях, че има и опция да поеме повече деца, нищо че е в една постройка с Математическата гимназия ”, сподели майка на бъдещо първолаче. Ксения персонално събирала една от двете подписки в квартала. „ Редно е локалната администрация да почете нашето предпочитание и правото ни да изберем къде да учат децата ни ”, съобщи тя. Не отхвърли, че в региона има и други образователни заведения, само че добила персонални усещания, а и чула положителни мнения от другари точно за ОУ „ Драган Манчов ”.

Група родители входираха през днешния ден настояването в деловодството на общината, откакто не можаха да го връчат персонално на зам.-кмета по образованието Стефан Стоянов.

След сходни брожения по-миналата година общината отстъпи и даде спомагателна паралелка на ОУ „ Кочо Честеменски ”, само че след втори тур.

Вчера изтече последният период за подаване на документи за банкет в първи клас. Първото класиране излиза в сряда, на 5 юни.

Искането на родителите, които са избрали ОУ „ Драган Манчов ” за децата си, ще бъде прегледано, увери шефката на общинския отдел „ Образование ” Донка Щилянова.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР