Родители на малки ученици и граждани са събраха тази вечер

...
Родители на малки ученици и граждани са събраха тази вечер
Коментари Харесай

В Стара Загора родители протестират срещу COVID тестовете

Родители на дребни възпитаници и жители са събраха довечера пред постройката на регионалната администрация в Стара Загора. Те стачкуваха против желанието на Министерството на образованието да вкара проби за Covid, с цел да може децата да се върнат в класните стаи, заяви БНР.

По рано през днешния ден от просветното министерство оповестиха, че връщането в учебно заведение при толкоз високи стойности на общата заболяемост ще стане при обезпечаване на оптимално безвредна среда – с гратис тестване на учениците, които не са преболедували или имунизирани (ако са над 12-годишна възраст), и имунизиране, документ за преболедуване или гратис тестване на техните учители. Родителите ще имат избор – или да дадат единодушие тяхното дете да бъде тествано и да учи присъствено, или да остане у дома и да учи онлайн.

Протестът беше проведен посредством обществените мрежи от родители на деца в началната степен.

Присъстващите се оповестиха против здравните ограничения и онлайн образованието. Родителите настояха учениците да бъдат върнати в класните стаи, само че отхвърлиха изрично да бъдат тествани.

С шествие и крясъци " Оставка " и " Не на тестванията " протестиращите минаха през пешеходната зона и блокираха придвижването по улици в центъра на града.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР