Родители на деца с хронични дихателни заболявания ще могат да

...
Родители на деца с хронични дихателни заболявания ще могат да
Коментари Харесай

Децата с дихателни заболявания ще могат да отсъстват от училище в дните с мръсен въздух

Родители на деца с хронични дихателни болести ще могат да ги освобождават от занятия в учебно заведение, когато се чакат дни с високи стойности на фини прахови частици във въздуха. Това разгласи в изявление за БНР заместник-министърът на образованието Таня Михайлова. 

Освен това от просветното министерство ще осведомят учебните заведения за идни дни с замърсен въздух, в които образователните заведения ще би трябвало да организират по-малко занятия навън и по-често да почистват постройките, в които са децата:

" Тези ограничения могат да се ползват на всички места в случаи, когато има замърсяване, което е със стойности над естествените, по този начин наречените " сериозни стойности ". Механизмът ще бъде въобще за цялата страна. Тези ограничения са сред Министерството на образованието и науката и Министерството на здравеопазването. В този смисъл ние работим дружно за цяла България ", разяснява Михайлова.

При прекалено замърсяване на въздуха просветното министерство планува още ограничения. Заместник-министър Таня Михайлова изясни кои са те:

" Децата да не излизат навън, учестен режим на влажно разчистване на под, повърхности ".

Мерките ще обзет всички учебни заведения в страната. Директорите на образователните заведения ще бъдат уведомявани за идни дни с замърсен въздух от просветното министерство, което ще поддържа тясна връзка с Института по метеорология, с цел да е ясно овреме по кое време замърсяването ща надвиши допустимите правила. / Канал 3

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР