Родители на деца под 14-годишна възраст сигнализираха БНР, че не

...
Родители на деца под 14-годишна възраст сигнализираха БНР, че не
Коментари Харесай

ЦГМ: От 1 февруари ще се издават безплатни карти за децата от 7 до 14 години

Родители на деца под 14-годишна възраст алармираха БНР, че не могат авансово да подадат документи за безвъзмездни карти за градския превоз, които по решение на държавното управление от 1 февруари ще са безвъзмездни.

От Центъра за градска подвижност обясниха, че наредбата влиза в действие при започване на идващия месец и карти авансово не могат да бъдат издавани, макар че това е допустимо да сътвори стеснение и опашки по гишетата.

Пред БНР родителите се оплакаха, че не могат да извадят безвъзмездни карти авансово и че от 1 февруари ще би трябвало да заплащат, до момента в който се снабдят с такива. На гишетата им обяснили, че условието е документите да се подават от първия ден на идващия месец, когато наредбата към този момент ще е в действие:

" Такъв вид превозен документ - безвъзмездна карта за деца от 7 до 14 години, ще може да се продава от 1 февруари. Към днешна дата подобен превозен документ не съществува. Затова и всеки родител, който желае да се достави с такава карта, дали на 1-ви, дали на 2-ри, нататък, във всеки един миг, на всяко гише на Центъра за градска подвижност " - изясни Димитър Дилчев, изпълнителен шеф на Центъра за градска подвижност.

Родителите би трябвало да показват копие от акта за раждане на детето и личен документ за идентичност. Картите ще се издават на момента:

" Около 7000-8000  са такива продадени карти. Разполагаме със 100 гишета на Центъра за  градска подвижност. Всички ще работят от 7:00 ч. до 19:00 ч., в това число в събота и неделя. Сами може да си извършите сметка, в случай че всички тръгнат на 1-ви, да, фактически ще е мъчно да обслужим жителите ".

" Във всеки един ден след 2 февруари на каса на Центъра за градска подвижност - единствено с пластиката, ще бъдат възобновени сумата за интервала, който остава на годност на годишната карта, както и ще бъде издадена при даване на документите нова пластика, заредена за 12 месеца на детето, или за датата, до която то навършва 14 години ", изясни шефът на Центъра за градска подвижност Димитър Дилчев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР