Родители на деца от село Царимир, които посещават местната детска

...
Родители на деца от село Царимир, които посещават местната детска
Коментари Харесай

Родители на деца от село Царимир излязоха на протест

Родители на деца от село Царимир, които посещават локалната детска градина „ Светлина ", стачкуваха в отбрана на дисциплинарно уволнената директорка Мария Маринчешка. Тя загуби работата си поради сигнал, че е позволила внасянето на некачествени хранителни артикули. Домакинът на друго образователно заведение в община Съединение също ще бъде уволнен с сходен претекст.

Царимир, Съединение

В края на месец октомври в обществената мрежа се появяват фотоси на кашони с развалени плодове и зеленчуци в детските градини в община Съединение. Временно изпълняващият длъжността кмет назначава инспекция в петте детски градини. На място са направени фотоси на наличните в складовете артикули. Не са открити нарушавания. Въпреки това директорката на ДГ „ Светлина " е уволнена.
Мария Маринчешка - някогашен шеф на ДГ „ Светлина ": За 8 години аз нямам едно наставление, едно наказване, едно недоволство даже от родител.
За храната постоянно са спазвани наредбите - безапелационна е Мария Маринчешка. И добави, че некачествени артикули не са давани на децата.
Мария Маринчешка, някогашен шеф на ДГ „ Светлина ": Всичко е връщано, безусловно всичко. Днес родителите станаха очевидци по какъв начин без шеф се приема храна в детската градина.
От 48 деца през днешния ден в градина пристигнаха едвам половината. Родителите стартираха подписка с искане директорката да бъде върната на работа.
Стоилка Бончева: Тя е извънреден човек, и в действителност мощно се надявам, в случай че можем да помогнем, и ще създадем всичко допустимо тя да се завърне като шеф.
Директорката Мария Маринчешка води и една от групите в детската градина.
Ванеса Ваклинова: И персонално сега са ощетени децата, които са на възраст от 2 и половина до 4-5 годишни.
Според кмета на община Съединение Атанас Балкански, на чието послушание са всички детски градини, случилото се е провокация. Той счита, че незнайно лице е внесло развалените хранителни артикули в двете градини, след което те са изнесени. Въпреки че директорката на ДГ „ Светлина " няма потвърдена директна интервенция в това, съгласно Балкански точно тя като началник би трябвало да понесе отговорността.
Атанас Балкански - кмет на община Съединение: Те са виновната институция, която би трябвало да дава отговор, те са шефове за какво са позволили това да се случи.
Сигналът е импортиран и в прокуратурата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР